Već po tradiciji i ovoga puta Limena glazba Konjuha organizuje jutarnju builnicu, kada će u ranim jutarnjim satima krenuti ulicama grada, ne samo Živinica već i Banovića, koji je u središtu pažnje ovogodišnje proslave 1.maja.

  U parku iza hotela bivšeg Konjuh organizovaće se jutarnje druženje, uz kafu i sokove od 6,30 do 9 sati, a poslije po vlasttitom izboru.

  Na Toplici će biti izuzetno veselo, uz muziku, tezge i ostale zanimljivosti organizovaće se proslava ovogodišnjeg 1.maja.

  Rekosmo da je u središtu pažnje grad Banovići, odnosno tamošnji Mačkovac, gdje Turistička zajednica Tuzlanskog kantona i Općina Banovići organiziraju kulturnu-zabavnu manifestaciju pod nazivom "Pozdrav proljeću" od 30. aprila do 1. maja.

  Tim povodom 30. aprila na Zlači u istoimenom hotelu održat će se prezentacija turističke ponude Tuzlanskog kantona, s osvrtom na turističku ponudu Banovića. Isti dan održat će se i stručna radionica UCODEP mreže Bosne i Hercegovine na temu "Eko turistički proizvod". Tokom prezentacije zainteresirani građani moći će uživati u promotivnoj vožnji turističkim vlakom "Ćiro" koji polazi u 15 sati ispred spomenika "Žalosna majka" ispred direkcije RMU Banovići. Svečano otvaranje prvomajskog uranka planirano je za 19,30 sati u restoranu "Brana" na Mačkovcu, kada će se promovirati i gastro kultura kroz smotru pod nazivom "Bosanska sofra" te održati turnir u malom nogometu.

   Turistička zajednica organizira i centralnu prvomajsku svečanost za građane TK na izletištu "Mačkovac", kada će organizovati zanimljiv  kulturno zabavni program.

  I na kraju svim našim posjetiteljima na portalu www.zivinice.ba , alli i ostalima, čestitamo 1.maj, međunarodni praznik rada!

Tradicija-Duvački orkestar Konjuh prvi će poraniti 1.maja
 

Vaš komentar na članak: