press

U subotu se nastavlja prvenstvo rukometaša BiH, koje je bilo na čekanju zbog nastupa reprezentacije protiv Grčke. Konjuh će u subotu na svom terenu dočekati ekipu Maglaja pa je tim povodom danas održana press konferencija. Predsjednik Skupštine RK Konjuh Almir Šahinpašić je rekao da je došlo vrijeme kada nakon uspješnog dužeg rada  sa mladima sada treba ubrati plodove:

“U narednoih mjesec-dva očekujemo berbu rezultata rada posljednjih šest godina. Većina naših igrača je tri godine stasalo u Prvoj ligi FBiH i tri godine u Premijer ligi BiH, te nam je želja osvajanje Kupa BiH i prvenstva. U drugom dijelu prvenstva osvježenje nam je novi trener Ridžić, drugačiji je pristup igri i u posljednjih 9 kola samo smo  nesretno izgubili jednu utakmicu u Derventi. Vjerujem da smo među najboljim u BiH i da se možemo nositi sa najjačim ekipama, pa i banjalučkim Borcem, koji će nam biti najjači protivnik u Ligi 4 za prvaka države. Ukoliko se izborimo za završnicu Kupa BiH nastojaćemo dobiti domaćnistvo i pred svojom publikom  osvojiti ga. Atmosfera u gradu je takva da smo svi optimisti i da s pravom očekujemo najviše u finišu ove rukometne sezone”.

Da bi naš grad mogao zablistati rukometnim sjajem u narednom periodu potvrdili su i ostali učesnici press konferencije, među kojima i golman Sidik Omerović:

“Atmosfera u ekipi je takva da pobjeda protiv Maglaja ne dolazi u pitanje. Želimo u sami vrh i to ćemo dokazati u Zenici, kada budemo igrali protiv Čelika. U našoj dvorani su padale i bolje ekipe od Maglaja, ali to ne znači da se možemo opustiti, već  naprotiv- na krilima navijača doći do nova tri boda”.

Pomoćni trener Emir Hadžiavdić je istakao kako su svi igrači zdravi i spremni za utakmicu, te da im je pauza dobro došla da se malo i opuste. Predsatvnik navijača Armije zmajeva Maid Glavinić je pozvao sve ljubitelje rukometa da dođu u subotu, 12.aprila u Gradsku dvoranu i da bodre ekipu Konjuha do nove pobjede protiv Maglaja. Utakmica između Konjuha i Maglaja igra se od 20 sati./Š.G./

Vaš komentar na članak: