Večeras je u Plavoj sali BKC-a održana svečana sjednica Općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Živinice.Po tradiciji pred kraj kalendarske godine ova politička partija organizuje okupljanje svojih aktivista, gdje se sumiraju rezultati i utvrđuje prvac dalje aktivnosti. Sjednica je završena podjelom kalendara, rokovnika i ostalog prigodnog materijala, te zakuskom i razmjenom čestitki za nastupajuću godinu.

 O aktivnosti tokom ove godine govorio je predsjednik OO A-SDA Živinice mr.Began Muhić:

 "Naše aktivnosti tokom tekuće godine možemo podijeliti na dva dijela, tako što je prvih šest mjeseci obilježilo naše učešće u stvaranju parlamentarne većine u OV Živinice, sa željom da naši vijećnici daju doprinos uspješnom radu ovog zakonodavnog tijela, da mu omogućimo rad po zakonu. Znamo da je posebno loše stanje u javnim preduzećima, koje smo željeli popraviti".

 Muhić je naveo primjer lošeg poslovanja JP Komunalno koje je u dugu od oko 10 miliona KM!

 "Mi sa Toplice snabdijevamo Tuzlu vodom, a oni nam je vraćaju sa fakturom od 2,1 milion kubnih metara vode. Komunalno od građana potražuje svega 700 000 m3 vode, pa se pitamo gdje se rasipa toliko vode u sistemu vodosnabdijevanja. To smo željeli mijenjati, ali je poznato kako smo završili-kada je na scenu stupila nova većina predstavnika političkih partija u OV. U tom drugom dijelu godine nastojali smo koliko toliko poboljšati stanje, ali se vidi da od jula praktično nije održana niti jedna valjana sjednica", rekao je Muhić.

 Predsjednik OO A-SDA Živinice mr.Began Muhić osvrnuo se i na druge probleme na području općine Živinice, posebno težak položaj mladih, o čemu je rekao:

 "Na Birou zapošljavanja u živinicama registrovano je oko 15 hiljada nezaposlenih mladih ljudi, preko 400 više nego prethodne godine, a među njima je oko 800 osoba sa završenim fakultetima, o kojima niko ne brine. Mi ćemo se i dalje zalagati za poboljašnje standarda mladih, koliko to budemo objektivno mogli.Nastavićemo sa našim aktivnostima tokom naredne godine, kako bi doprinijeli boljem životu naših sugrađana".

 U nastavku rada podršku izlaganju predsjednika Muhića dali su Nail Jusić, Sead Mujanović, dr.Sead Noćajević, Medisa Malkić Muhić, Edis Alić, Ibrahim Mušić i Salko Jagodić, koji su dali doprinos daljim smjernicama za rad OO A-SDA Živinice u narednoj izbornoj godini, te uputili čestitke svim građanima./Š.Gadžo/

izlaganje predsjednika OO A-SDA Živinice mr.Begana Muhića

Aktivisti A-SDA spremni na realizaciju daljih  zadataka

Predsjednica Asocijacije žena Medisa Malkić Muhić
 

Vaš komentar na članak: