Mjesni odbor Stranke Demokratske Aktivnosti A-SDA Gračanica organizovao je sinoć promotivni skup u mjesnoj osnovnoj školi. Članovi i simpatrizeri  stranke podržali su kandidate ove političke partije za predstojeće lokalne izbore, koje je predsatvio domaćin Nusret Zahirović i ukratko podsjetio prisutne na osnivanje i uspješno djelovanje A-SDA, posebno na prvim lokalnim izborima, kada je ova partija postala najjača opoziciona snaga na političkoj sceni općine Živinice.

  Predsedjnik OO A-SDA Živinice mr.sci.Began Muhić upoznao je okupljene građane sa izbornom Platformom, s kojom ova politička partija izlazi na lokalne izbore 2012.godine.

 "Dobro vam je poznato kakvo nam je stanje na općini
Živinice i ako prešutimo 7.oktobar bićemo saučesnici takvog stanja. Nije nikakva tajna da je Biro zaošljavanja sve puniji, a da je radnih mjesta sve manje i to moramo zaustaviti. Ko je odogovran za sve veći broj mladih koji napušta svoju domovinu i svoja ognjišta? Mi želimo sa našim iskrenim idejama i poštenim namjerama iz trenutne situacje ponižavanja, borbe za opstanak i preživljavanje, napokon preći u fazu afirmacije ljudskih vrijednosti za perspektivnije i bolje sutra", rekao je Began Muhić.

 Nail Jusić se osvrnuo na nepravilnosti pri zapošljavanju  u javnim ustanovama  Živinica:

 "U našim javnim ustanovama čiji je osnivač općina Živinice  ima nepravilnosti pri zapošljavanju po rodbinskim i drugim vezama i mi to moramo spriječiti, tj. omogućiti provođenje  zakonskih normativa i u ovoj oblasti".

 Predsjednica Asocijacije žena i kandiat za člana OV Snežana Hrustemović je rekla kako u stranci veliku pažnju poklanjaju ženama i da ih ima 12 na listi kandidata za lokalne izbore, te da je ovo prilika da građani i ženama daju priliku da uđu u općinsku vlast i doprinesu uspješnijem razvoju ovog područja.

 Ibrahim Mušić, aktivista A-SDA, aktuelni vijećnik i kandiat za novi mandat se osvrnuo na niz nepravilnosti i misli kako će građani u A-SDA prepoznati partnera s kojim mogu sarađivati na dobrobit cijele zajednice.

 "Bili smo s vama u najtežim vremenima agresije na BiH, pa zato trebamo i dalje zajedno nastojati zemlju izvući iz teškog stanja, posebno našu lokalnu zajednicu. Rođaci, prijatelji i komšije dajte da zaustavimo izdaju ovih prostora, jer jedino A-SDA je u mogućnosti da bude garant bolje budućnosti za sve građane", rekao je Ibrahim Mušić.

 Na skupu u Gračanici govorili su i drugi kandidati za OV Živinice, kao i kandidat za načelnika općine Živinice Sead Mujanović. /Š.Gadžo/

Izlaganje Begana Muhića popraćeno aplauzima
 

Sa promotivnog skupa u Gračanici

Obraćanje Ibrahima Mušića

Radno Predsjedništvo promotivnog skupa
 

Vaš komentar na članak: