Svoj centralni predizborni skup večeras je na Gradskom bulevaru u Živinicama održala OO A-SDA Živinice, na kojem je, poslije intoniranja državne i stranačke himne, te odavanja počasti poginulim šehidima i borcima odbrambeno-oslobodilačkog rata, predsatvaljena lista od 34 kandidata za članove Općinskog vijeća Živinice i kandidat za općinskog načelnika Sead Mujanović.

 Velikom broju okupljenih članova i simpatizera obratio se
nositelj liste kandidata i predsjednik OO A-SDA Began Muhić i govorio je Programu ove političke partije, koji nudi napredak lokalne zajednice:

 „Prema ovako velikoj podršci koju ste nam svojim prisustvom večeras dali, vidim da je došlo vrijeme da onim koji su vladali 12 i 17 godina uskratimo dalje povjerenje. Jedini ko nudi građanima koncept izlaska iz krize je A-SDA. Dosta nam je politike jednoumlja koje je narod dovelo do bezizlaza. Mi smo pripremili Program za izlazak iz krize, imamo kadrove koji  to mogu provesti, a to smo pokazali i kao najjača opoziciona snaga u Općinskom vijeću. Mi smo nudili kvalitetnija rješenja pomoću budžetskih sredstava ali nam je to uskraćeno provesti u djelo. Kada su vidjeli da smo u pravu ukinuli su reemitovanje naših sjednica na TV Živinice i tako građanima ponudili informativnu blokadu. Po odzivu na ovaj skup vrijeme je da 7.oktobra damo povjerenje A-SDA, jer ima pobjednički tim sastavljen od mladih i visokostručnih kadrova. Ovi na vlasti tokom kampanje nisu podnijeli izvještaj o svom radu, jer nisu imali šta kazati. Zato nemaju pravo govoriti ni šta namjeravaju uraditi. Očito da ova crveno-zelena koalicija nije imala ništa dobrog za ponuditi osim bortbe za fotelje", istako je Muhić.

  Velikom broju prisutnih na Gradskom bulevaru obratili su se još Snežana Trivan, kandidat za člana OV, kandidat za općinskog načelnika Sead Mujanović i predsjednik A-SDA BiH mr.Izet Hadžić, koji su nagovijestili pobjedu na predstojećim lokalnim izborima.

 „Ovo je jedina stranka u kojoj se unaprijed ne znaju zaključci i gdje svi imaju demokratske slobode predlaganja i odlučivanja o najbitnijim temama. Građani imaju pravo na put, vodu i drugu infrastrukturu i nametanje marke na marku je pljačka, jer ćemo i nakon ukidanja te dodatne marke uraditi više. To možemo učiniti preko koncesionih ugovora, jer od koncesionih naknada lokalnoj zajednici pripada 80 odsto sredstava i to je dovljno za gradnju kvalitetne infrastrukture", naglasio je Sead Mujanović.

 Predsjednik A-SDA BiH mr.Izet Hadžić je govorio o aktuelnom stanju u BiH, te o boljoj budućnosti koju nudi ova politička partija:

 "Ovo je sramota šta nam rade, jer je zbog loših politika stanje u  BiH veoma teško i to ne možemo dopustiti. Ovakav haos nismo upamtili od završetka rata! Mi smo stranka evropske orijentacije, jer baštinimo slobode i demokratiju, koju će građani prepoznati i 7.oktobra zajedno ćemo slaviti pobjedu".

 Nakon promocije kandidata i održanih govora aktivista i kandidata A-SDA, velikoi broj građana pratio je nastup estradne zvijezde Zehre Barjaktarević, a na kraju se uhvatilo i pravo narodno kolo./Š.G./

Snežana Trivan govorila o ulozi žene u politici
 

Began Muhić govorio o novom konceptu razvoja općine
 

Kolo na Bulevaru

Izet Hadžić-do pobjede!

Skup počeo i završio kolom
 

Vaš komentar na članak: