Navršile su se pune tri godine od formiranja i uspješnog rada OO A-SDA Živinice, kao prve Općinske organizacije Stranke demokratske aktivnosti BiH, pa je tim povodom danas održana press konferencija.

  U radu press konferencije učestvovali su predsjednik Began Muhić i članovi Općinskog odbora Mevlida Jagodi, Fahrudin Bešić, mr.Said Muhić, Ibrahim Muhić, mr.Sead Noćajević, Asim Kadrić i Ahmo Bojagić.

  "Uprkos velikim otporima i opstrukcijama otuđenih centara moći stranka je izrasla u respektabilnu političku snagu. Za tri godine svog postojanja u Živinicama  Stranka demokratske aktrivnosti A-SDA je treća po snazi i najjača opoziciona stranka, prepoznatljiva po svom principijelnom djelovanju u borbi za zakonit i transparentan rad općinske vlasti", istakao je predsjednik OO A-SDA Živinice mr.Began Muhić i dodao:

 "Zbog takvog djelovanja često smo izloženi pritiscima i napadima onih koji su odgovorni za loše stanje u općini i državi. Ti napadi su posebno intenzivirani nakon stvaranja crveno-zelene koalicije pa se za sve propuste vlasti krivi opozicija, a izvršen je i dodatni pritisak na medije, posebno TV Živinice u cilju medijske izolacije opozicije.

 Poznajući istoriju političkog djelovanja vladajućih oligarhija očekujemo da se ti pritisci intenziviraju i vjerovatno će za neformiranje vlasti pet mjeseci nakon izbora biti okrivljena opzicija. No uprkos svemu, mi ćemo nastaviti svim demokratskim metodama borbu da se novcem poreskih obveznika upravlja transparentno, na zakonit način i u cilju ravnomjernog razvoja cijelog područja općine Živinice. Borićemo se takođe, da građani imaju pravo da pitaju i kontrolišu kako se troše njihova sredstva, jer sve što se gradi u ovoj općini finansira se isključivo iz njihovih džepova. Borićemo se takođe, da se donesu potrebni zakoni kako bi konačno, bar djelimično, uredili ambijent za život dostojan čovjeka u 21. vijeku".

  N kraju press konferencije učesnici su svim članovima i simpatizerima Stranke demoekratske aktivnosti uputili iskrene čestitke u povodu treće godišnjice osnivanja i uspješnog rada,a svim građanima upućena je čestitka za Dan nezavisnosti BiH./Š.G./

Učesnici pres konferencije A-sda

A-sda: dosljedni u borbi za zakonit rad i život dostojan čovjeka
 

Vaš komentar na članak: