Osim stranačkih aktivnosti Asocijacija žena A-SDA Živinice poklanja pažnju i drugim aktivnostima, kao što su humanitarni rad, okrugli stolovi i radionice. Prigodne praznike takođe obilježavaju, a tako je bilo i nedavno kada su se organizovano pridružile proslavi 8.marta.

 
  Danas je za članice  Asocijacije žena A-SDA Živinice organizovana jednodnevna ekskurzija u Travnik, Vitez i Zenicu.
 
  "Ekskurzija je čisto rekreativnog karatktera, ali posjetićemo naravno znamenitosti grada, Plave vode, tvrđavu, te Muzej našeg Nobelovca Ive Andrića, tako da neće izostati ni edukativnih sadržaja. Za one koje žele osvježiti proljetnu garderobu idemo na šoping u Fis i tržni centar u Zenicu“, kaže nam predsjednica Asocijacije žena A-SDA Živinice Medisa Malkić Muhić.
 
  Aktivista Asocijacije profesorica Adela Čokić ističe kako su ekskurzije dobro došle poslije duge zimske pauze, da uz druženje zajednički provedu vikend i upoznaju ovaj dio središnje Bosne, a poslije nastavljaju prema planu aktivnosti:
 
  „Odmah nakon ekskurzije predstoji nam organizacija humanitarnog koncerta za pomoć djeci oboljeloj od raznih opakih bolesti, a slijede i okrugli stolovi i radionice na razne teme, od obrazovanja preko privrede, zdravstva i kulture“./Š.G./
 

Članice Asocijacije žena uz razne aktivnosti rado organizuju  i ekskurzije

Na ekskurziju sa harmonikom

Uspomena sa travničkih Plavih voda

Snimak za uspomenu

 

Vaš komentar na članak: