Večeras je održana sjednica Općinskog odbora Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Živinice, na kojoj je razmatran i usvojen Izvještaj o radu Izvršnog odbora OO A-SDA.

  Na sjednici su još usvojeni Izvještaj o radu Kluba vijećnika A-SDA, Informacija o provedenim izborno-izvještajnim skupštinama mjesnih organizacija OO A-SDA Živince, te izborima u Asocijaciji mladih.Takođe je donesen zaključak o zaduženju predsjednika mjesnih odbora za održavanje skupština u sredinama gdje to još nije učinjeno.

 Predsjednik OO A-SDA Živinice mr.sci.Began Muhić je podnio Izvještaj o radu Izvršnog odbora ove političke partije, koja je u proteklom periodu imala na dnevnom redu 107 tačaka:

 "Raspravljali smo o svim aktuelnim pitanjima područja općine Živinice i pokretali inicijative za prevazilaženje teškoća. Zahvaljujući ispravnoj politici koju su građani prepoznali imamo sve više novih pristalica, tako da sada stranka broji 2638 članova. Osim mladih imamo i određen broj iskusnijih, među kojima je bivši ministar u Vladi TK Sead Mujanović. Pokazalo se da smo jedina alternativa vladajućoj koaliciji, to narod prepoznaje i zato smo sve jači. To pokazuju i posljednje izvještajno-izborne skupštine u mjesnim odborima, pa je više novih predsjednika u pojedinim sredinama.Stranka se finansira ličnim prilozima članova, kao i budžeta općine, kao parlamentarna stranka. Dali smo značajan dopirnos spašavanju firme Konjuh, a poznato je da su neki tajkuni imali namjeru isparcelisati atraktivne lokacije ovog preduzeća i tako ga uništiti", istakao je između ostalog predsjednik Muhić.

 U okviru druge tačke dnevnog reda, rezime o radu Kluba vijećnika OV Živinice vijećnik Nail Jusić je rekao:

Uvijek na strani pravde

 "Naši vijećnici su prepoznatljivi po našim stavovima, koji su uvijek bili na strani pravednog rješenja najtežih problema, kao štu su pitanje Konjuha i dodjela državne zemlje na korištenje poljoprivrednicima.Takođe smo prvi pokrenuli pitanje zapošljavanja volontera sa visokom stručnom spremom.Poznato je da smo mi ulagali napore da se zaustavi divlja gradnja po gradu, jer je bilo primjera da se novim objektima ljudima zaklanjaju prozori na stambenim zgradama, a to nigdje nema nego kod nas. Uglavnom smo bili korektivni faktor i borili se za pravedno rješenje navedenih i drugih problema, ali to narod ne može saznati pošto je vladajuća koalicija zabranila reemitovanje sjednica općinskog vijeća na TV Živinice, te smo konferencijama za štampu nastojali nadomjestiti taj nedostatak u informativnoj blokadi. Da nije nas u OV,  sve to ružno što se dešava općina bi nam ličila na društvo 2-3 lica".

 U raspravama na večerašnjoj sjednici OO A-SDA Živinice učešće su uzeli Enes Mustafić, Fahrudin Bešić, mr.sci Sead Noćajević, Ahmo Bojagić i dr, koji su dali podršku iznesenim stavovima  i dokumentima koji su bili predmet rasprave.

 Daljim aktivnostima ove političke partije predstoji održavanje izvještajno-izbornih akupština u mjesnim organizacijama koje to još nisu održale, te održavanje Skupštine Asocijacije žena, zakazane za petak, 25.maj. Značajna pažnja u periodu koji slijedi biće posvćena izboru kanidata za općinsko vijeće i općinskog načelnika – za oktobarske izbore./Š.Gadžo/

Sa večerašnje sjednice

Rukovodstvo stranke i predsjednik mr.sci. Began Muhić /u sredini/

Uskoro održavanje Skupštine Asocijacije žena
 

Vaš komentar na članak: