Kraj Rajskog jezera u Bašigovcima OO A-SDA Živinice organizovala je sinoć promotivni skup, koji je započeo intoniranjem državne i stranačke himne, te odavanjem počasti palim šehidima i borcima odbrambeno oslobodilačkog rata.

 Na skupu u Bašigovcima okupljenim građanima predstavljena je lista od 34 kandidata za članove Općinskog vijeća Živinice i kandidat za općinskog načelnika Sead Mujanović. Prisutnima su se obratili kandidati za OV Živinice Elvisa Butković, mr.sci.Sead Noćajević, Snježana Hrustemović i mr.sci.Began Muhić-nositelj liste kandidata za OV, te Sead Mujanović, kandiat za načelnika općine Živinice.

 Zahvaljujući se građanima što su u tako velikom broju došli da poprate predizborni skup, Began Muhić je rekao:

 "Mi smo ovih dana svjedoci raznim uticajima na građane od strane pojednih političkih partija, gdje im govore šta će uraditi u narednom periodu. Oni zaboravljaju reći šta nisu uradili u proteklom periodu, pa tek onda šta namjeravaju. Mi smo izašli sa našom izbornom Platformom, gdje smo rekli šta namjeravamo uraditi, ukoliko dobijemo povjerenje građana i mi ćemo to i ostvariti. Mjesna zajednica Bašigovci u narednom periodu zaslužuje značajnija investiciona ulaganja. Pošto je blizu grada- Bašigovci zaslužuju da budu predgrađe Živinica, sa izgrađenim nadvožnjakom iznad pruge, kako građani ne bi bili u opasnosti. U infrastrukturu treba značajnije inevestiranje, posebno u gradnju porodične ambulante i prostorija za potrebe MZ Bašigovci. Imamo stručne ljude koji bi mogli pokrenuti Konjuh i izvući radnike iz bijede i neimaštine, kao uostalom i bolji tretman poljoprivrede koja zaslužuje daleko veći interes dražve. A-SDA želi svojim iskrenim idejama i poštenim namjerama iz trenutne situacije ponižavanja, borbe za opstanak i preživljavanje, napokon da pređemo u fazu afirmacije ljudskih vrijednosti za prespektivnije i bolje sutra", rekao je između ostalog predsjednik Općinske organizacie A-SDA Živinice mr.sci. Began Muhić.

 Prisutnima se obratio i mr.sci Sead Noćajević, profesor u OŠ Bašigovci, koji je rekao:

 "U našim Živinicama teba da se ostvaruju osnovna elemntarna ljudska prava, ali se ne ostvaruju. To aktuelna vlast ne dozvoljava, prepuštajući sebi užitke u ostvarivanju ličnih interesa, a narod zapostavljaju. Vlast uspješno popunjava zavode nezaposlenih, devastiraju i gase društvene firme, odgovorni su za sve veći broj mladih koji napuštaju svoja ognjišta. Zato je potrebno da građani podrže našu platformu i da preokrenemo stanje na bolje, u interesu svih naših građana"./Š.G./

Obraćanje Begana Muhića

Kandidat na načelnika Sead Mujanović

Izlaganje profesora Seada Noćajevića

Sa promotivnog skupa kraj Rajskog jezera
 

Vaš komentar na članak: