Danas je u organizaciji Stranke demokratske aktivnosti A-SDA Živinice upriličen svečani prijem za nedavno promovisanog doktora nauka dr.sc.Seada Noćajevića, inače člana Izvršnog odbora ove političke partije. Podsjećamo da je Noćajević odbranio doktorsku disertaciju na temu "Ocjena specificnih fitohemijskih spojeva u plodu i drugim fitodijelovima divlje tresnje (Prunus avium L.) ", na Univerzitetu "Dzemal Bjedic" u Mostaru.

 Predajući mu poklon predsjednik OO A-SDA Živinice mr.Began Muhić je uputio čestiku svom partijskom kolegi i rekao je:

 "Ovo je lijep povod da se okupimo na svečanom prijemu za našeg aktivnog člana i mi smo ponosni što u svojim redovima imamo tako uspješne naučne radnike. Očekujem da će njegov primjer slijediti i drugi i mi već imamo nekoliko naših aktivista koji su blizu da se "okite" značajnim naučnim titulama. Od srca našem Seadu čestitam na velikom uspjehu i naučnom doprinosu na zadanu temu".

 Dr.sc.Sead Noćajević se zahvalio na prijemu u njegovu čast biranimriječima:

 "Zahvaljujem se na organiozovanom prijemu, psoebnou zahvalnost dugujem svim mojim prijateljima koji su bili uz mene svih ovih godina i vjerovali u moj uspjeh. Sretan sam, a posebno mi je drago što moju radost dijeli svi u okruženju. Zadovoljstvo je što mi je ukazana čast prijemo naše političke partije i svojim daljim radom svakako ću doprijeti daljem širenju naučnih dostignuća iz oblasti kojom se bavim".

 Dr.sc.Sead Noćajević je pažnju svom naučnom radu posvetio otkrićima svojstava divlje trešnje ispitujući plodove širom BiH, pa i TK, ukazujući na njihov značaj, posebno na prevenciju ljudskog zdravlja./Š.G./

Sa prijema dr.sc.Seadu Noćajeviću

 

Vaš komentar na članak: