Aden: Ponovo degustacije uz veče sevdaha

 Pomalo postaje tradicija okupljanaja u kafeu Jasmin u Živinicama, na bulevaru, i to subotom uveče, kada hipermarket Aden organizuje degustacije  suhomesnatih proizvoda i pića od domaćih dobavljača i proizvođača.Želja da se na ovaj način približi kvalitetan domaći proizvod-po čemu pomalo BiH postaje prepoznatljiva.

  Riječ je o hepokovim vinima, kao i proizvodima banjaluičke Vitaminke, u kojoj je došlo do vlasničke transformacije.O čemu je riječ saznajemo od   komercijaliste iz Adena, Mujage Tulumovića:

  „Vina koja nam dolaze iz Hepoka odavno su prepoznatljiva, kako na domaćem, tako i na stranom tržištu. Jednom riječju to je naš domaći brend.Firma Amko komerc sa sjedištem u Sarajevu   novi je vlasnik Hepoka iz Mostara, sa preko 700 zaposlenih radnika, koji su spremni u svakom momentu udovoljiti zahtjevima domaćeg i stranog tržišta.Takođe do promjena je došlo i u banjalučkoj Vitaminki, poznatom prerađivaču voća i povrća kod nas.Većinski vlasnik ove firme postala je Kreis BH iz Švicarske i svakako da je došlo do značajnog poboljšanja proizvodnje ulaganjima u  nove proizvodne linije.

  Danas smo na degustaciju posjetiocima u Jasminu ponudili i tuzlansko pivo u novom pakovanju, tako da je i ovaj proizvđač unio inovacije u svom proizvodnom programu“.

  Značajno je još istaći sve uspješniji rad živiničke firme, ustvari male mesne industrije „Zlatni rog“, vlasnika Mume Pejzića, koji svoje proizvode, svježe i prerađeno meso plasira na tržište cijelog Tuzlanskog kantona.

  Važno je još napomenuti da Aden u posljednje vrijem povećava promet domaćih vina i drugih proizvoda, koji su djelo firmi iz BiH.Potrošači sve više dolaze do saznanja da je ipak domaće najbolje!

  Uz degustacije jela i pića posjetioci su imali priliku i opustiti se uz muziku-sevdah i starogradske pjesme u interperetaciji poznatog  živiničkog estradnjaka Zvonka Grgića./Š.Gadžo/

Sa večerašnje degustacije u "Jasminu"