Tržni centar ADEN Živinice bilježi još jednu uspješnu poslovnu godinu. Prema djelatnosti firma je specijalizovana za trgovinsku djeltanost za pormet roba i usluga u zemlji i inostranstvu, koja iz godine u godinu povećava prodajni prostor i otvara nove prodajne objekte.U Robnoj kući ADEN, u Hipermarketu i Salonu namještaja, bijele tehnike i pokućstva nudi se širok izbor najraznovrsnijih roba od preko hiljadu domaćih i svjetskih proizvođača. Pred predstojeće blagdane ponovo će ADEN uvesti prigodne akcijske prodaje u saradni sa dobavljačima.

 O poslovnoj godini koja polagano ističe direktor ADENA Šefket Salihodžić ocjenjuje:

 "Što se tiče poslovnih rezultata i prometovanja roba stanje je na nivou prethodne godinE. Kada se uzmu u obzir sve teškoće i problemi s kojuima se svi susrećemo, pa i naši građani potencijalni kupci, moram reći da smo ipak zadovoljni postignutim. Ovo tim prije što smo uspjeli raditi na realizaciji investicionih planova na poboljšanju uslova za rad i otvaranju novog prodajnog prostora na Bulevaru. Naš novi prodajni prostor Bulevar raspolaže sa 240 m2 površine, savremeno je uređen, sa potrebnim klima uređajima, ventilacijom i vlastitom kotlovnicom na pelet, tako da je sve spremno za puštanje u rad, čim dobijemo odgovarajuću dokumentaciju, a to će biti početkom naredne godine. Kada je riječ o centralnom grijanju ističem da smo i za našu Robnu kluču ADEN instalirali potpuno novu kotlovnicu za centralno grijanje po eko standardima-bez dima na izlazu iz dimnjaka, tako da je zrak u našem okruženju znatno čistiji nego ranijih  zimskih perioda".

Perspektive sa više prostora i povećanja zaposlenih

 Uprkos teškoćama ADEN je i ove godine primio 8 novih radnika za rad u prodajnom objektu Bulevar, pa sada firma zapošljava oko 60 zaposlenika. Narednih godina na tome se neće stati, novi projekti se pripremaju i ADEN će dobiti sasvim novi izgled, o čemu direktor Salihoidžić kaže:

 "Uradili smo potrebne projekte na širenju Tržnog centra ADEN tako što ćemo investirati u gradnju Lamele "A" i Lmele "B", u okviru postojećg centralnog sjedišta firme. Uz to gradićemo novi parking prostor i to nadzemni, čime će se urediti uslovi za parkiranje stotinu vozila, kako bi   olakšali građanima ulazak u naše prodajne prostore. Sa gradnjom novih objekata počinjemo u prvoj polovini naredne godine, čim dobijemo odgovarajuće dozvole za rad, a cijela procedura je u toku".

 Ulaganja u novi prodajni prostor obezbijeđena su vlasatitim učešćem i kreditnim sredstvima, što će omogućiti dalje poboljšanje ponude raznih roba i povećanje broja zaposlenih u ADENU./Š.G./

ADEN-uskoro gradnja novih lamela

Adenove lamele-pogled u blisku budućnost

Direktor Salihodžić kraj novih projekata

Trgovinski objekat Bulevar otvoriće vrata kupcima u januaru iduće godine

 

Vaš komentar na članak: