Adnan Šećerovi je prije dvije godine prešao u holandsku Rodu, potom je bio na posudbi u N.E.C. Nijmegenu, a ovih dana je prešao u Fortunu.Povodom dolaska u novu sredinu Šećerović je izjavio kako je bitno da igra utakmice i to u jakim  klubovima:

 "Najbitnije je da igram jer samo tako mogu napredovati u sportu koji volim.Imam ugovor sa Rodom i to je moja budućnost.Želja mi je da igram u mladoj reprezentaciji BiH, vjerujm u selektora Stojnića i očekujem njegovu poziv, tim prije što sam boji od polovine sadašnjih reprezentativaca", izjavio je Šećerović.

 Podsjećamo da je Šećerović započeo karijeru u Slavenu i da je nastupao za kadetsku reprezentaciju BiH.Ponovo ćemo ga vidjeti na Novogodišnjem turniru Slavena krajm decembra!/Š.G./

Vezani tekst iz holandskih medija:

   Adnan Secerovic wordt ook komend seizoen weer verhuurd door Roda JC Kerkrade. De middenvelder vertrekt voor één jaar naar Fortuna Sittard om zo ervaring op te kunnen doen op het hoogste niveau.

De negentienjarige Secerovic werd vorig seizoen verhuurd aan NEC Nijmegen, maar kwam daar net als in Kerkrade nauwelijks in actie. Bij Fortuna Sittard hoopt de Bosniër alsnog zijn belofte te kunnen inlossen.

Roda JC nam Secerovic in 2008 over van NK Slaven Zivinice. De verwachtingen rondom het talent waren hooggespannen, maar vooralsnog wist hij deze niet in te lossen.

Adnan u akciji

 

Vaš komentar na članak: