Gradska dvoran u Živinicama još prije dva sata nego što je najavljen dolazak pobjednika Operacije trijumf bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.Veliki broj građana od 17 sati nije mogao ući u dvoranu, pošto mjesta nije bilo niti za stajanje.Procjenjuje se da je preko pet hiljada sugrađana dočekalo svog beogradskog šampiona.

  Muzički program započeo je oko 16,30 sati, kada je na bini u Gradskoj dvorani prvi zapjevao Nihad Kantić-Šike, i to pjesmu Ovo je naša fešta, koju su prihvatili i prisutni u dvorani.Bila je to Nihadova čestitka Babajiću za veliku pobjedu.

  «U okolini Živinica svaki grad ima po neku muzičku zvijezdu, ali ovo što je postigao Babajić zasjenilo je sve te zvijezde», rekao je Kantić.

  Bijela limuzina sa Adnanom Babajićem pojavila se oko 17,45 sati, a na ulazu u Gradsku dvoranu bio je prostrt crveni tepih, kojim je Adnan uz veliko obezbjeđenje zaštitara uspio ući u dvoranu.Aplauzi poublike uz povike «Adnan,  Adnan» su se prolamali cijelom doranom.Dugo očekivani trenutak je stigao – Adnan je u svojim Živinicama.

  «Hvala vam svima, sve vas volim.Pehar nije samo moj nego i vaš, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije», istakao je Adnan prilikom svog obraćanja razdraganima masama.

  Općinski načelnik Hasan Muratović je takođe među prvima čestitao Adnanu i dodao:

 «Adnane dobro došao kući u naše Živinice.Bili smo ponosni na tebe.Bio si prepoznatljiv po tome što smo cijelo vrijeme bili uz tebe.Naš Adnan je šampion.U ovoj operaciji je pobijedio Adnan, Živinice, Bosna i Hercegovina.Presretan sam bio kada sam prije dvije večeri u finalu vidio dva bosanca, a potom pobjedu našeg Živiničanina.Došlo je vrijeme da je na ovim prostorima pobijedila tolerancija, pobjeda u Beogradu je vjera u budućnost, jer se pokazalo da za mlade ljude na ovim prostorima ima budućnosti».

  I tako govornici i pjevači su se smjenivali, Adnan je pjevao pjesme iz finala Operacije trijumf, a u duetu s Alibegovićem i sevdalinke.Pošto svi koji su željeli da ga vide nisu mogli ući u dvoranu, Adnan Babajić je izišao na terasu Gradske dvorane, sve ih je pozdravio i zahvalio se na podršci koju je cijelo vrijeme tokom trajanja Operacije trijumf imao i od njih./Š.G./

Šampion stigao u bijeloj limuzini

Hvala vam svima-zajedno smo pobijedili

Prije tri mjeseca nije mogao sanjati da će postaviti rekord dvorane

Obraćanje načelnika Hasana Muratovića

Duet Adnan i Nihad

Lijepe Živiničanke najbrojnije među posjetiocima

Još jedan aplauz za Adnana

Vaš komentar na članak: