Danas su mladi čistili snijeg ispred Doma zdravlja u Živinicama, posebno na ulazu gdje se nalazi služba hitne pomoći, kao bi vozila u slučaju potrebe imala lakši pristup.Osim kod Doma zdravlja mladi su čistili i prostore na Bulevaru.

  Ovu snježnu  akciju Forum mladih SDP je popularno nazvao "LOPATA PARTY", a osim mladih na akciji je bilo i nekoliko veterana, koji su  tako željeli dati svoj doprinos i animirati ostale sugrađane da sa snijegom nema šale.

 Direktor Doma zdravlja dr.Halid Čokić je pohvali akciju mladih:

 "Mada smo jednim dijelom očistili pristup zgradi ova akcija je dala vrlo dobre rezultate.Mladi su napravili širok pristup našoj ustanovi i znatno proširili očišćene površine od snijega , tako da prostora ima dovoljno i za vozila i pješake, što će dobro doći svima".

   Svi su zadovoljni odzivom i učinjenim poslom, prvi test je dao rezultate, pa će ovakvih akcija i ubuduće biti, ukoliko zatreba!

  "Pohvalno je što su u akciji učestvovali i volonteri koji nisu članovi Foruma mladih SDP-a, te da se akciji odazvalo i nekoliko aktivista Udruzenja mladih Plamen nade, kao i drugih udruženja građana, pa možemo zaključiti da je akcija čišćenja snijega u potpunosti uspjela", rekla nam je učesnica u današnjim aktivnostima mladih Suza Nikić.

 Nakon što su završili akciju vrata restorana Doma zdravlja bila su otvorena za mlade akcijaše, gdje su se okrijepili uz čaj i sendviče i tako bili nagrađeni za uloženi trud, a više što su pokazali kako bi svi trebali ispred svojih vrata baciti po neku lopatu snijega, jer bi tada svima bilo bolje! /Š.G./

Akcija na ulazu kod službe hitne pomoći
 

Čišćenje snijega sa Bulevara
 

Vaš komentar na članak: