Mladi fudbaler Almir Umihanić nakon što je početkom godine iz juniora tuzlanske Slobode prešao u slovenački Rudar iz Velenja postiže zapažene uspjehe, tako da se već u novoj takmičarskoj sezoni Prve lige te države našao u užem spisku trenera Bojana Prašnikara.

  „Imali smo kvalitetne pripreme za novu prvenstvenu sezonu, jedan dio je obavljen u Mariboru, tako da smo spremno dočekali start.Konkurencija u timu je velika, trener na raspolaganju ima 30 fudbalera, a ja sam uspio izboriti se među prvih 18 igrača. Zbog nešto veće brojnosti u klubu stranaca još nisam dobio pravu šansu, ali kada dođe do toga znaću je iskoristiti“, kaže nam mladi 18-godišnji Umihanić.

  Ovaj mladi fudbaler dobro se snašao u novoj sredini, gdje su uslovi za napredovanje veoma dobri i  dodaje:

  „Radi se o ozbiljnom i kvalitetnom klubu, gdje postoji nekoliko osvjetljenih terena za pripreme, a uz to postoji stručan tim  trenera, koje predvodi bivši selektro reprezentacije Slovenije i trener njemačkog Kotsbuša Bojan Prašnikar“.

  Ova prvenstvena sezona je prekretnica u sportskom životu Almira Umihanića.Nada se da će dobiti šansu da zaigra na prvenstvenim utakmicama, jer je na užem spisku trenera. Njegov menadžer sugrađanin iz Živinica Boris Živković ističe da se radi o mladom i talentovanom fudbaleru,  čije vrijeme tek dolazi!/Š.G./

Vaš komentar na članak: