Novogodišnji turnir Slavena je bio prilika da se okupe sadašnji i bivši fudbaleri ovog kluba. Neki od njih su zaigrali za jednu od malonogometnih ekipa, kao što je slučaj sa Adnanom Šećerovićem koji je član Rode, ali je na posudbi kod Masstrichta u Holandiji, gdje igra stnadardnog veznog igrača. Njegovim stopama krenuo je i mlađi brat Amer Šećerović, koji ima tek nešto više od 16 godina, a već se našao u bilježnici švedskog AIK-a, za koji bi trebao nastupiti kada napuni 18 godina.

 Do tada Amer Šećerović je član Rudara iz  Velenja. O svojim nogometnim počecima u Slavenu kaže:

 "Počeo sam nogomet igrati sa 13 godina u Slavenu i tu sam u raznim selekcijama proveo 3 godine. Uslijedio je turnir za Školu fudbala Šampion junior Sarajevo u Hrvatsku na otoku Visu, gdje smo osvojili prvo mjesto.  Moje igre su bile na visokom nivou, zapazili su me stručnjacvi i doveli u Sarajevo, gdje sam i ostao jednu sezonu. Bio sam standardni desni bek  Sarajeva selekcije  U-17. U toj sezoni sam odigrao i dvije  utakmice za reprezentaciju BIH protiv Makedonije".

 Forma Amera Šećerovića je u stalnom usponu pa je iz FK Sarajeva prešao u Rudar iz Velenja u Sloveniji. O daljim planovima ovaj mladi fudbaler kaže:
 
 "U Sloveniji sam dobio odlične uslove za rad i dalje napredovanje, što je i bio razloge za dolazak u ovaj klub, gdje i ostajem najvjerovatnije do kraja ove sezone, a možda i slijedeće do 18-te godine. Tada treba da pređem u švedski klub AIK".
 
 Amer je mlad fudbaler, drugi je razred srednje škole, pa sa podjednakim uspjehom napreduje i kada je riječ o školovanju. Ipak, velike nade polaže u nogomet i igranje za poznati klub iz Švedske, a dotle, dok ne napuni punoljetnih 18 godina, sigurno će još više ovladati nogometnim vještinama!/Š.G./

Amer Šećerović na putu ka nogometnim zvijezdama

Šećerovići u timu Limeksa zasladili Novogodišnji turnir Slavena osvajanjem 1. mjesta

 

Vaš komentar na članak: