Zaposleni Auto moto kluba Živinice nastoje ove godine postići bolje poslovne rezultate nego prethodne, kada su ostvarili ukupni prihod u iznosu od oko 260 hiljada maraka.AMK je organizovan tako da u okviru kluba djeluje Živiniceremont, gdje se vrši tehnički pregled motornih vozila, kao i opravke u autoservisu.

 Ovih dana u AMK Živinice vrše pripreme za učešće na reliju Brčko-Banovići, koji se organuje 2.oktobra.Broj članstva motorizovanih građana u AMK Živinice raste, aza to ima valjanih razloga, kaže nam direktorica Hadžira Nurkić:

  "Ima raznih pogodnosti za motorizovane vozače da budu naši članovi, a pomenuću samo neke.Podsjećam da godišnje učlanjenje košta 19 KM, a za taj iznos vozač je sigurna na putevima u slučaju da se auto pokvari.Obezbjeđeno je pružanje pomoći na cestama na osnovu članskih prava, besplatno šlepanje do 300 km u susjednim zemljama, tu je i pomoć tokom svih 24 sata za sve registrovane vozače na osnovu uplata prilikom registracije vozila koju vozači plaćaju 8 KM. Naravno, tu su i druge pogodnosti na osnovu kojih se isplati biti člana AMK BiH Živinice".

 Zahvaljujući navedenim i drugim pogodnostima živinički AMK ima preko 700 članova i taj se broj stalno povećava.

 Osim povećanja broja članova u AMK Živinice ove godine bilježe porast ostalih usluga koje pružaju, kao što je tehnički pregled motornih vozila prilikom registracije.

 "Prošlog mjeseca smo izvršili tehnički pregled na 620 motornih vozila, što je duplo više od prethodnog mjeseca. Na ruku nam idu novi zakonski propisi, jer smo po opremljenosti ispred ostalih sličnih kuća, koje se bave ovom vrstom posla. Nastojimo taj broj povećati jer na području općine Živinice ima oko 16 hiljada raznih vrsta motornih vozila.Uz to činimo napore na poboljšanju usluga naše auto škole, za koju smo nabavili nedavno dva vozila i ona odgovaraju zakonskim propisima.Takođe u našim prostorijama se obavlja teoretska nastava za polaznike još nekoliko auto škola iz grada", informiše nas direktorica AMK Živinie Hadžira Nurkić.

 AMK Živinice ima 11 zaposlenika, koji redovno primaju plate i ostale prinadležnosti, a cilj im je održanje stabilnog  i pozitivnog poslovanja i tokom ove godine./Š.Gadžo/  

Hadžira Nurkić-stabilnije poslovanje u ovoj godini

Mujaga Tuholjaković-kompjuterizirani tehnički pregled vozila
 

Vaš komentar na članak: