Sarajevska firma Ans Drive, nakon velikih uspjeha na domaćem tržištu građevinarstva uspjela je dobiti velike poslove u Libiji. Libijski vođa Muammer el-Gaddafi polovinom prošle godine primio je generalnog direktora ANS Drive Aliju Gadžu, koji ga je upoznao sa svojom ponudom za izgradnju tornja Burj al-Gaddafi, jednog od najvećih libijskih projekata kojeg će graditi ova bosanska kompanija.Prvi čovjek Libije bio je oduševljen dosadašnjim uspjesima i ponudom ove firme.

   Ukupna vrijednost ove impozantne građevine je blizu 500 miliona KM!  Toranj u Tripoliju biće visok 218 metara.

  Toranj al Gaddafi će po svoj prilici biti najviši toranj u Africi

  „Izašli smo s  vrlo uvjerljivom ponudom, jer na ovom tržištu kompanije iz BiH uživaju privilegirani status. Ali, to važi samo u slučaju da je ponuda naše kompanije konkurentna i da je krajnje profesionalno pripremljena, a to je bilo tako. Na tržištu Libije vlada ogromna konkurencija, gradi se na sve strane, ovdje ne znaju za recesiju, ali za sve značajnije poslove natječu se najveće kompanije svijeta i svi značajniji poslovi oglašavaju se na javnom natječaju s pravilima koja važe podjednako za sve“, rekao nam je Alija Gadžo.

 ANS Drive će krenuti u gradnju budućeg tornja u Libiji krajem ovog mjeseca i angažovat će još najmanje desetak svojih provjerenih kooperanata s kojima je izgradila i gradi neke od najvećih objekata u BiH (BBI Centar, Grand Centar, Sarajevo City Centar…).Šansu da svojim proizvodima stignu s kontejnerima u Libiju ima i živinička firma Alfe-Mi, o čemu direktor malinskih metalaca Željko Mandić kaže:

  Posla će biti i za živiničke metalce

  "Sve smo pripremili za potpis ugovora o gradnji kontejnera za ANS Drive i radi se o vrlo dobroj narudžbi vrijednoj oko 360 hiljada maraka.Spremni smo da taj posao odradimo u rekordnom roku"!

 Svoj uspjeh kompanija ANS Drive duguje i pomno odabranoj radnoj snazi. Danas firma zapošljava 580 radnika različitih specijalnosti. Kompanija svojim radnicima omogućava usavršavanje u struci i upoznavanje sa najnovijim tehnologijama rada. Filozofija stalnog ulaganja u novu opremu i građevinsku tehniku omogućava moderan pristup vođenju građevinske operative, što najbolje potvrđuje i ulazak na tržište građevinarstva Libije./N.Č./

Najviši toranj Afrike, koji će graditi ANS Drive
 

Vaš komentar na članak: