Hanka Idrizović iz Podgajeva kod Živinica, od svoje dvadesete godine ima problema sa pravilnim radom jednog bubrega, a drugog i nema.Potrebno joj je 100.000 KM za transplantaciju bubrega.

 Sa svega sedam godina imala je dvije operacije, kako bi se normalizovao život. Sada, sa svoje 44 godine, Hanki se stanje pogoršalo, a doktori su u decembru prošle godine preporučili dijalizu i hitnu transplantaciju bubrega.

 Hanka živi sa mužem Muharemom, koji je invalid druge kategorije, rudarom u RMU Đurđevik, čija rudarska plata ne može podnijeti troškove operacije. Zato se obraćaju svim ljudima dobre volje i dobrih materijalnih mogućnosti za pomoć, kako bi prikupili potrebne novce.

  "Od sedme godine sam osjetila probleme sa radom bubrega. Imam poteškoće već 20 godina i ne mogu normalno živjeti, jer se moram pridržavati stroge dijete, a to podrazumijeva redukovanu ishranu, samo tjestenina, dok voće i sokove ne smijem koristitii. Drugog bubrega nemam jer se nije razvio još u djetinjstvu. Obraćam se svim ljudima koji mi mogu pomoći, kako bi bila uz svoju porodicu i nastavila normalan život pored svog muža i sina Alena", kazala nam je Hanka.

  Hanka mjesečno izdvaja 200 KM za neophodne lijekove, a samo jedan košta 140 KM, kojeg koristi nakon svakog jela.

  Svi oni koji žele pomoći Hanki Idrizović, mogu to učiniti putem Unicredit Banke, uplatom na žiro račun: 3386402130369430 i na devizni račun SWFT  CODE  UNCRBA22 IBAN BA 39-3386-4028-3037-0609, te pozivom na humanitarni broj 090-292-080 možete donirati 3 KM.

 Pomoć se može pružiti i putem aktivista koji srijedom, na pazarni dan, u Živinicama postavljaju kutije za ubacivanje novčane pomoći!

Vaš komentar na članak: