Udruženje navijača  Armija zmajeva iz Živinica obavilo je potrebne  pripremama za posjetu nogometnoj utakmici reprezentacije BiH u Zenici protiv Grčke. Predsjednik Udruženja  Edin Goletić, vođa navijača Denis Siočić, predsjednik Skupštine Damir Čaušević i predsjednik Nadzornog odbora Amir Imamović ističu da je sve spremno za novu pobjedu BiH.

 
  Navijači Armije zamajeva su poznati širom BiH po najvećoj  državnoj  zastavu, dimenzija 20×10 metara, koja će krasiti stadion kraj rijeke Bosne. 
 
  Živinički navijači su spremni za Bilino Polje i istorijski meč BiH-Grčka!
 
  „Imamo rezervisano 60 ulaznica, koje smo dobili preko Saveza, mada je interesovanje bilo mnogo veće. Ali, kada znamo kako je teško doći do karata i ko bi sve želio biti u Zenici zadovoljni smo. Spremni smo za Zenicu, imamo dovoljno navijčkih rekvizita i učinićemo sve da pomognemo našim fudbalerima da zajedno dođemo i proslavimo novu pobjedu“, rekao nam je  Damir Čaušević.
 
  Amir Imamović kaže kako familija Armije zmajeva stalno raste i već ima 400 članova. Godišnja članarina iznosi 15 KM, a djevojke pet maraka manje. Svi članovi su dobili besplatno plave dukserice, a ne manjka ni ostalih navijačkih rekvizita. 
 
  Živinički navijači će dati sve od sebe, zajedno sa drugim navijačima,  da sportskim navijanjem doprinesu pobijedi i tako otvore širom vrata za odlazak BH repreznetacije u Brazil. 
 
Šta kažu Živiničanke i Živiničani pred utakmcu u Zenici
 
  Denisa Siočić-medicinska sestra:
 
  „Biće teško kao i svaka utakmica, ali domaći teren i mi navijači ćemo pomoći da nam BiH pobijedi“.
  
 Ivan Tadić-Dida-fudbaler:
 
  „Protivnik je opasan, ali kada uzmemo u obzir veliki broj naših navijača i domaći teren pobijedićemo 2:0 golovima Džeke i Misimovića“!
 
  Samir Memišević-fudbaler:
 
  "Da, biće to teška, tvrda utakmica, po meni 0:0 ili pobjeda nasa 1:0, nekim golom iz prekida Džeke ili Ibiševića , uglavnom tvrda utakmica sa puno duela i borbe na sredini terena. Nadam se pobjedi, ali teško, Grci su iskusna ekipa, sa puno dobrih pojedinaca, koji igraju u jakim ligama širom svijeta".
 
  Taib Selimović-fudbaler:
 
  „U Zenici će biti uzbudljiva i zanimljiva utakmica u kojoj će pobijediti naša reprezentacija 2:0. Iako će Džeko biti dobro čuvan mislim da će on postići oba gola.Tako ja vidim utakmicu između BiH i Grčke“.
 
  Bahija Goletić-poduzetnica:
 
  „Svi smo uz našu reprezentaciju, jedino ako nam kiša ne pokvari planove! Bilo kako bilo najbolje je da pobijedimo“!
 
  Salih Mulagić-dr.penzioner:
 
   „Grčka je veoma jaka reprezentacija i ne bih se smio usuditi prognozirati rezultat. Sve je moguće u ovom susretu. Naravno da bih volio da mi pobijedimo, jer bi to već bio veliki korak ka Brazilu“.
 
  Ševala Halilović-poduzetnica:
 
  „Svim srcem sam uz Bosnu i Hercegovinu, a sa navijačima kakve mi imamo nije moguće izgubiti ovu istorijsku utakmicu“!

  Enis Mašić-fudbaler:

  "Danas sam imao sreće jer su kadeti Slavena pobijedili Modriča Maksimu 3:0. Dao sam 2 gola, a Azur Subašić 1. Volio bih da tako bude i sutra u Zenici, ali, ne mora biti baš 3, neka bude 2:0 za nas". /Š.G./
 

Navijači Armije zmajeva spremni i za Brazil
 

Vaš komentar na članak: