Iako je prvobitno bilo najavljeno da će se koncert američkog hip – hop benda Arrested Development održati u klubu Cinemas, zbog velikog interesovanja publike koncert će se održati u klubu The Basement u Bosmal city centru. Datum koncerta ostaje isti, 10. juni sa početkom u 21 sat.

  Ovaj fantastični bend je prvi put na turneji po regiji tako da će i bh publika imati priliku da prisustvuje koncertu jednog od najuticajnijih hip hop kolektiva na svijetu, koji će predstaviti presjek svog dvadesetogodišnjeg rada u kojem se nalaze i planetarni hitovi poput: Everyday people, Mr. Wendal, Tennessee i dr. Da podsjetimo, Arresed Development je dva puta osvojio Grammy nagradu a magazin Rolling Stone ih je proglasio grupom godine 1993. godine.
 
  Njihov ogromni muzički uticaj, ali i samu važnost jednog ovakvog događaja za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu potvrđuje i uključivanje Ambasade SAD-a u BiH u projekat kroz pomoć u organizaciji gostovanja.

  Ulaznice će se u pretprodaji naći od ponedjeljka 30. 05. po cijeni od 14,00 KM i moći će se kupiti u klubu The Basement, Shoe be do prodavnici u BBI centru, Galeriji Boris Smoje i putem portala www.kupikartu.ba . Na dan koncerta će cijena ulaznice biti 19,00 KM.

  Ne propustite priliku da u Sarajevu pogledate ovaj osmočlani bend koji je učestvovao u stvaranju istorije i prepustite se njihovom pozitivnom funky-soul-hip-hop ritmu./PROART Zone/

Arrested Development – fantastični bend je prvi put na turneji po regiji
 

Vaš komentar na članak: