Danas je 12. avgust, kada se u svijetu obilježava Međunarodni dan mladih. Danas je na Gradskom bulevaru takođe obilježen Dan mladih. Ovaj datum prvi put je obilježen 2000.godine odlukom Generalne skupštine Ujedinjenih naroda. Obilježavanje ovog datuma ima za cilj da skrene pažnju na probleme, kulturna i pravna pitanja učenika, omladine, studenata.

Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija, čiji je osnovni cilj poboljšanje statusa srednjoškolaca u zemlji i okuplja sve mlade koji pohađaju srednju školu na prostoru BiH. Lokalni timovi su odjeli ASuBiH-a koji realizuju aktivnosti koje provodimo u cijeloj Bosni i Hercegovini, a jedan takav uspješan tim ima i u našem gradu.

Vrijedni članovi ASuBiH su danas dijelili slatkiše, sokove i druge napitke, a za djecu su organizovali razne društvene igre. Svake godine mladi pripreme po neko iznenađenje povodom svog praznika, pa su tako ovoga puta na Gradskom bulevaru postavili tri panoa na kojima je pisalo “Uživam u mladosti jer…”
“Da sam ponovo mlad…” i sl.

Na te panoe građani su dopisivali poruke podrške mladima, koje im je mnogo značila.

Vaš komentar na članak: