Proteklog vikenda Zrenjanin je bio domaćin prvenstva Balkana u krosu, na kojem je učestvovalo devet država, među kojima i Bosna i Hercegovina. U dresu reprezentacije BiH bila je i živiničanka Rahima Mima Zukić, koja je postigla najbolji rezultat od svih naših reprezentativki.

 
 "Osvojila sam 10.mjesto na Balkanu u kategoriji seniorki, bilo je naporno, konkurencija jaka i kada sve sumiramo zadovoljna sam postignutim rezultatom, a zadovoljan je i selektor reprezentacije, kao i moj trener. Mada radimo pod dosta teškim uslovima, zbog nedostatka sredstava, ipak smo svi u reprezentaciji bili zadovoljni postignutim, a da bi se došklo do medalja potrebno je više rada", rekla nam je Rahima Zukić.
 
 Narednog vikenda atletičari će ponovo na staze, ovoga puta na Međunarodni atletski miting u Velikoj Gorici kraj Zagreba "Turopoljka 2013". Iz tuzlanske Slobode je jedini učesnik polumaratona  Rahima Zukić:
 
 "Ohrabio me je rezultat iz Zrenjanina i ukoliko klub pronađe sredstva za učešće na trkama u V.Gorici rado ću ići i pokušati postići još bolji rezultat. Trebala bih  popraviti lični rezultat na 10 hiljada metara, a nakon V.Gorice slijedi malo odmora, tj. lakših treninga i onda dolazi 30. mart, kada se održava prvenstvo BiH na stazi od 10 000 matara".
 
 Svakako da bi rezultati naših atletičara, pa i Rahime Zukić, bili bolji uz snažniju finasisjku podršku. ovako do zadnjeg dana se gotovo i ne zna da li će atletičari imati priliku utkivati se sa najboljim evropskim sportašima!/Š.G./

Vaš komentar na članak: