Na stadionu Kamberovića polje u Zenici- najljepšem i najfunkcionalnijem atletskom stadionu u našoj zemlji i izvanrednoj organizaciji domaćina AK Zenica, najbolji bh. atletičari i atletičarke imali su proteklog vikenda odličnu priliku  da, boreći se za titule i što bolje plasmane na najvažnijem prvenstvenom takmičenju, ljubiteljima atletike u Zenici pokažu svu raskoš svog talenta, a stručnim rukovodstvima svojih klubova i Saveza stepen dostignute forme i nivo spremnosti za nastupe na narednim međunarodnim takmičenjima.

  Tu priliku su mnogi od njih iskoristili, pa će ovo prvenstvo ostati zapamćeno po nizu odličnih rezultata. Svoju priliku na najbolji način iskoristila je i naša sugrađanka Rahima Zukić, koja je na 3000 metara osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

  "Zahvalkjujući mojim uspješnim rezultatima uvrštena sam u reprezentaciju BiH i sutra putujem za Slovačku na Kup Evrope. Nastupiću u dvije discipline, trčanje na 3 i 5 hiljada metara, naredne subote i nedjelje i nadam se dobrom uspjehu", rekla nam je Rahima Zukić pred odlazak u Slovačku, kao reprezentativka BiH./Š.G./

Vaš komentar na članak: