Danas je nastavljeno takmičenje u malom nogometu u okviru Bamby kupa-djeca rođena 1998.godine i mlađi, a nastupilo je 9 ekipa.Do polufinala su stigli Vučkovci, Beta klub Lukavac, ŠK Eurogol Živinice i Klub 7 Tuzla.

  U borbi za treće mjesto sastali su se Beta klub Lukavac i ŠK Eurogol Živinice. Utakmica je završena nerješenim rezultatom 0:0, a boljim izvođenjem penala pobjednik je ekipa ŠK Eurogol rezultatom 3:1, čime je ova živinička ekipa osvojil 3.mjesto. Dodamo li ovom uspjehu i jučerašnje osvajanje prvog mjesta u konkurenciji djece rođene 1999.godine, može se reći da je Eurogol u cjelini ostvario veoma zapažen uspjeh.

   Trener Eurogola Adel Lješnica, inače profesor tjelesnog odgoja i sporta, zadovoljan je jučerašnjim i današnjim učinkom svojih igrača:

  "Moglo je danas biti i bolje , imali smo niz šansi za postizanje gola koje nismo uspjeli iskoristiti na odlučujućoj utakmici za prolaz u finale. Umor je učinio svoje jer je u današnjoj ekipi bilo nekoliko igrača koji su i juče nastupali.Ipak, juče najbolji a danas treći – veliki je uspjeh za dva dana"!

  Finale između Kluba 7 Tuzla i Vučkovaca završilo je pobjedom Tuzlaka rezultatom 3:0, te je tako ova ekipa osvojila prvo mjesto.Golove za Klub 7 Tuzla postigli su Ajdin Hrnjić 2 i Amar Suljić. Ekipe iz Vučkovaca juće i danas u obje konkurencije osvojile su 2.mjeta i tako potvrdila kvalitet i kontinuitet uspješnih igara.

  Na kraju finalne utakmice za najuspješnije četiri ekipe organizator je uručio pehare i diplome, dok je za najboljeg fudbalera  godišta 1998. proglašen Ajdin Hrnjić iz Kluba 7 Tuzla / slika na naslovnici/. Ovaj daroviti fudbaler je učenik VII razreda Osnovne škole Šerići i standardni član popularne tuzlanske ekipe Klub 7./Š.G./  

Ekipe Kluba 7, Vučkovaca i Eurogola sa osvojenim peharima na kraju turnira

Klub 7 Tuzla pobjendik u konkurenciji "pjetlića" 1998.
 

Vaš komentar na članak: