Gradska dvorana Živinice.Gledalaca:450.Sudije:Damir Gadžo i Samir Mešić iz Sarajeva.Delegat:Milan Đurašinović Prijedor.Isključenja:Konjuh  6 min, Lokomotiva  10 min.Sedmerci:Konjuh 4 (2), Lokomotiva  2 (2).Rezultat: RK Konjuh Živinice-RK Lokomotiva Brčko  28:28 (18:12).

 

  KONJUH:Savić ( 2 odbrane), Hadžiomerović, Žarković, Memić 2, Aljić 1, Rahimić 7, Bećar, Muhić 7 (1), Beširević ( 12 odbrana), Mehinović 4, Mujanović , Smajić,  Begić 3 i Ferhatbegović 4.Trener:Damir Cipurković.

 

  LOKOMOTIVA:Glamočak (10 odbrana), Radulović ( 9 odbrana, 1 penal), Nedeljković 5, Božić, Đurkić, Mešanović, Šarenac, Omerović 4, Rankić 6, Stjepanović, Lučić 4, Karanović 1, Obrenović 4 (1) i Duvnjak 6 (1).Trener:Nikola Marković.

 

BEGIĆ SPASIO BOD STOLARIMA

 

   Stolari su krajnjim naporom uspjeli  spasiti jedan bod u samom finišu susreta, mada su mogli proći i gore.Tako nije izgledalo u prvom dijelu utakmice, jer su često vodili i sa  7 golova viška, da bi se na odmor otišlo sa ubjedljivim vođstvom 18:12.Tada su mrežu gostujućih golmana često punili Amel Muhić i Emir Rahimić, koji su se utrkivali ko će postići više golova!

 

  U nastavku susreta druga priča!Konjuhovo   vođstvo se počelo topiti od 46.minute pri rezultatu 26:22 za domaće.Od tada do 53.minute gosti postižu 6 golova u nizu i prelaze u vođstvo rezultatom 26:28.U odlučujućim trenucima golove su postizali Sakib Omerović, Milan Nedeljković i Davor Lučić.

 

  Konjuh pred kraj susreta nije iskoristio višak igrača na terenu, jer su gosti ostali bez dva isključena igrača.Uz to Muhić nije iskoristio sedmerac, ali na sreću po  domaće Semir Memić uspijeva smanjiti vođstvo Lokomotive na gol razlike, a potom 30 sekundi prije kraja Hariz Begić poravnava rezultat na 28:28.

 

   U finišu su Stolari imali više šansi, ali zahvaljujući uspješnim odbranama gostujućeg golmana Radulovića, Brčaci su uspjeli odnijeti bod sa vrućeg terena u Živinicama, što u ovoj polusezoni nije pošlo za rukom niti jednoj ekipi! /Š.Gadžo/                         
                             

Sakib Omerović (br. 9) nije uspio postići gol sa 9 metara u posljednjoj sekundi susreta

 

Vaš komentar na članak: