Školski raspust se bliži, mada je za učenike završnih razred već nastupio kraj.Za mnoge đake ovo je bila uspješna godina, pa su osim odličnog učenja uspjeli postići i nešto više, bilo kao glumci, sportisti, pjevači…

  Benjamin Trumić, učenik do nedavno VIII razreda Prve osnovne škoele, osim odličnog učenja tokom svih godina svog školovanja, pobrao je velike uspjehe na takmičenju recitatora.

 "Volim pjesme i recitovanje, a za općinsko takmmičenje sam odabrao pjesmu Pismo majci Sergeja Jesenjina.To je divna osjećajna pjesma i rado sam je naučio tako da sam  na opštinskom takmičenju osvojio 1. mjesto, a na Kantonalnom sam bio drugi", kaže na Benjamin.

 Zahvaljujući uspjesima s Pismom majci Benjamin Trumić je imao više nastupa u svojoj školi na priredbama povodom prigodnih događaja, dok je imao nastup i na svečanoj akademiji u povodu Dana oslobođenja Živinica, kada je oduševio mnoge prisutne na ovoj svečanosti.

 Za odličan uspjeh tokom osmogodišnjeg školovanja od svoje škole Trumić je nagrađen knjigom Dječija književnost naroda i narodnosti BiH.

 Osim redovnog učenja bio je član nekoliko sekcija, a od sportova najradije igra odbojku. O svojim daljim planovima Benjamin kaže:

 "Što se tiče daljih planova želja mi je upisati Medicinsku školu u Tuzli, a poslije nastaviti studije.Mislim da mi to najviše odgovara i da je najbliže mojim željama, te se nadam da ću uspjeti"! /Š.G./

Uspješne recitacije Benjamina Trumića
 

Vaš komentar na članak: