Najmlađa sportska družina u gradu je Biciklistički klub «Salcano», osnovan 2.novembra prošle godine.Za kratko vrijeme postojanja u klub se učlanilo 28  biciklista, a taj broj u narednom periodu sigurno će biti mnogo veći.

  «Želja nam je da okupimo što više članova zainteresovanih za natjecanja ili rekreaciju.Znamo da  mladi, ali i starije osobe, vole biciklizam, mnogi posjeduju dvotočkaše i zato ćemo u narednom periodu nastojati promovirati sve oblike sportskog biciklizma, u početku organizacijom raznih manifestacija za sve uzrasne kategorije», objašnjava nam predsjednik BK «Salcano» Salkan Selić /slika na naslovnici/.

  Sportski direktor Amar Nukić ističe da je Godišnjim planom rada obuhvaćeno organizovanje biciklijada za građane, zajedničke vožnje članova kluba, te učešće na maratonima i trkama.

  «Naša je glavna zadaća da populariziramo ovaj sport podjednako među mladima i starijima, u vidu rekreacije i organizovanja klupskog takmičenja», kaže Nukić.

  Zamjenik predsjednika kluba Jasmin Omerbegović prognozira da pred  ovim društvom stoje krupni zadaci značajni za sve građane. »Očuvanje životne sredine većim učešćem bicikla u saobraćaju znatno bi očistio vazdušni prostor i omogućio ljudima zdraviji život, a uz to bi tjelsna kondicija i opće zdravlje bilo značajnije poboljšano.Mi smo već imali rekreativnu vožnju do Zlaće i Zobika, u kojoj je uzelo učešće 15 naših članova raznih uzrasta i svi su na kraju bili zadovoljni nakon upsješno obavljene vožnje», ističe Omerbegović.

  Predsjednik Skupštine BK «Salcano» Admir Selić kaže da je jedan od važnijih zadataka obezbjeđenje kancelarije za rad udruženja, kako bi se uspješnije organizovale razne aktivnosti:

  «Za sada sve poslove obavljamo u kućnom ambijentu, ali se nadamo podršci Općinskog sportskog saveza.Vidimo da je ovih dana konstituisan naš  krovni savez i to će umnogome doprinijeti razvoju svih sportova u gradu.Razvićemo saradnu sa školama, koje takođe u okviru svojih sekcija mogu doprinijeti popularizaciji biciklizma kod nas».

  Značajno je istaći da živinički biciklisti imaju već na samom startu  jakog sponzora, čuvenog proizvođača bicikla «Salcano» iz Turske, pa su zato riješili klubu dati ime svog najjačeg sponzora.Početkom marta iz poznate turske fabrike u Živinice stiže značajna donacija sportskih bicikla, što će biti dovoljno za početak, a u skaldu s uspjesima klub će redovno dobivati još i veću podršku turskog proizvođača bicikla./Š.Gadžo/

  Uskoro će vrijedni članovi kluba privesti kraju izradu vlastite web stranice, a sve ljubitelje biciklizma, bez obzira na uzrast, sekretar kluba Taib Osmanbegović poziva da se učlane putem e-mail adrese:
salcano.bh@gmail.com

Pune ruke posla-dio rukovodstva BK Salcano sa predsjednikom UO Salkanom Selićem, zamjenikom Omerbegovićem i predsjednikom Skupštine Admirom Selićem
 

Vaš komentar na članak: