Centralna manifestacija ovogodišnjeg obilježavanja Dana Zemlje održat će se u Priboju kod Lopara u nedjelju, 21. aprila. U Priboju će biti realiziran niz ekološko-društvenih aktivnosti, a glavni događaj toga dana bit će kružna biciklistička vožnja oko jezera Snježnica, kojom će se premostiti entitetske i linije razdvajanja između općina Lopare, Teočak i Sapna.

 
  Manifestacija se održava u okviru Projekta „Brdsko-biciklistički kampovi i biciklijade kao veza između ljudi i popularizacija različitosti“, koju finansira Ambasada SAD u Sarajevu. Aktivisti partnerskih organizacija i drugi građani če se družiti u atmosferi tolerancije, međusobnog uvažavanja i poštivanja prema prirodi. Želimo poslati poruku mira i tolerancije, te pookazati da je među ljudima na ovim prostorima mnogo više stvari koje ih povezuju, nego one koje ih razdvajaju. Tog dana ćemo voziti kružnu biciklijadu, otvoriti foto-izložbu u Priboju, te organizovati ekološke akcije čišćenja životne sredine i pošumljavanja. Biciklistička vožnja kreće i završava u Priboju Republika Srpska, a na obroncima Majevice preći će u Federaciju BiH na područjima općina Teočak i Sapna. 
 
  Osim utrke prsiutni će imati priliku uživati u prigodnom kulturno-zabavnom programu, pogledati izložbu slika „Dan Zemlje 2013 Priboj“, učestovati u simboličkim akcijama čišćenja okoliša i pošumljavanja.Među velikim brojem klubova na manifestaciji u Priboju učestvoaće i članovi Biciklističkog kluba Živinice./Press BK Živinice/

Biciklisti BK Živinice
 

Vaš komentar na članak: