Na III Slobomir Međunarodnom takmičenju učenika i studenata muzike održanog u Bijeljini, koje organizuje Slobomir P Univerzitet, Akademija umjetnosti, Bijeljina u disciplinama klavir solo i klavir duo, učenici odjeljenja OMŠ Živinice su uzeli učešće u disciplini klavir solo. Nastupili su sljedeći učenici po klasama:

Mirna   Andrić I kategorija, osvojena III nagrada
Klasa: Almir Čamdžić prof.

Ajla Čaušević I kategorija III nagrada
Klasa: Almir čamdžić prof.

Jasmina Sivčević II kategorija III nagrada
Klasa: Kemal Bandović prof.

  Ovogodišnje takmičenje je trajalo od 16. do 19. maja i okupilo je 210 takmičara, iz 44 muzičke škole i 5 akademija umjetnosti, iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Bugarske, Makedonije i Rusije, a svi oni su se takmičili u disciplinama klavir solo i klavirski duo.

  Učesnici su bili, prema godištu rođenja ili godinama studija, podijeljeni u sedam kategorija koje je u četiri takmičarska dana ocjenjivao žiri sastavljen od najugledniji pedagoga i pijanista.

  Učenici naše škole koji su nastupili 17.maja su Marina Andrić i Ajla Čaušević I kategorija, klasan profesora Almira Čamdžića, a 18.maja je nastupila učenica Jasmina Sivčecić II kategorija, klasa profesor Kemal Bandović.

  Na Slobomir P Univerzitetu u Slobomiru je 19. maja 2013. godine koncertom najboljih svečano zatvoreno treće Međunarodno muzičko takmičenje pijanista. /Edita Belkić/

Nagrađeni muzičari sa svojim profesorima

 

Vaš komentar na članak: