Danas se priprema svečana ceremonija predaje nove bine postavljene na novom dijelu Gradskog bulevara.Tim povodom održan je prigodan program, ali riječ su prvo dobili predstavnici domaćina i gostiju.

   "Čast mi je i zadovoljstvo biti ovdje povodom ove značajne donacije Vlade Republike Turske, koja je i do sada imala niz važnih projekata, koje smo uspješno realizovali.Nova pozornica je dar mladima naše općine, gdje ćemo organizovati razne kulturne i sportske sadržaje.Hvala Turskoj i očkujemo još mnogo zajedničkih ulaganja za dobrobit naših građana", rekao je na svečanosti načelnik općine Živinice Hasan Muratović.

  Potom se na bini okupljenim građanima obratio predstavnik mirovnih snaga Turske Lot kuća Kladanj, Jusuf Kurt, koji je rekao:

  "Tokom duge istorije naša saradnja je stalno jačala i bila je u usponu.I ovim činom mi potvrđujemo da su BiH i Turska prijateljske zemlje.Naša saradnja uvijek će trajati i biće sve uspješnija", naglasio je gosp.Kurt prilikom predaje nove pozornice na Gradskom bulevaru, u koju je vlada Repulike Turske izdvojila 28 hiljada maraka.

  Nakon obraćanja predstavnika naše općine i Vlade Republike Turske uslijedila je razmjena poklona, koji će podsjećati na današnju svečanost u Živinicama!

  Da se radi o kvalitetno urađenoj pozornici potvrdili su i učesnici današnjeg programa-Gradski hor, KUD Živinice i dječija plesna grupa Star.Potrebno je još istaći da je scena i njen dizajn djelo Suada Avdagića, glumca i scenografa, koji je na nedavno održanom Festivalu pozorišta BiH u Jajcu dobio najviše pohvale.

 Prava je šteta što je svečana predaja bine  zakazana za najtopliji dio dana, pa je "igračima" na sceni biti najtoplije!/Š.Gadžo/

Najmlađi prvi zaigrali na novoj bini

Hasan Muratović predaje poklon Jusufu Kurtu

Gradski hor sve češće nastupa na raznim svečanostima

Kao i uvijek i ovoga puta KUD Živinice pobrao mnogo aplauza

Prisutni su se rasporedili po obližnjoj hladovini, a ovima u prvim redovima visoke temperature nisu smetale
 

Vaš komentar na članak: