DOO Renesansa iz Živinica baštini stogodišnju tradiciju prerade drveta na ovim prostorima.Firma je specijalizovana za proizvodnju garnitura, trosjeda, dvosjeda, fotelja, ugaonih sećija, kauča, raznih stolica i drugog namještaja.

  Iskusan i stručan kadar predvode direktor firme Hariz Muratović, čiji menadžer tim okuplja stručne kadrove s dugogodišnjim iskustvom u preradi drveta.Firma zapošljava vrsne majstore ove privredne grupacije, za koje nema tajni kada je u pitanju izrada kvalitetnog namještaja..

  «Nastojimo postići što bolji kvalitet naših proizvoda i to nam je na prvom mjestu.Takođe, vodimo računa o cijenama i mislim da su naši proizvodi najjeftiniji u regionu.Posjedujemo odgovarajući mašinski park, mada u našem poslu do izržaja najviše dolazi kreativan ručni rad, u čemu su naši majstori nenadmašni», ističe direktor Hariz Muratović, rukovodilac sa velikim iskustvom kada je u pitanju namještaj.

  U vrijeme recesije ovdje nastoje održati se na tržištu, u čemu imaju uspjeha, kaže nam Muratović:

  «Pripremili smo se za teškoće koje lagano kucaju i na naša vrata.U stalnom smo kontaktu s našim poslovnim saradnicima, namještaj prodajemo širom BiH, a uskoro ćemo otvoriti još nekoliko salona u većim gradoima.Pripremili smo i novi katalog, sa preko 80 fotografija naših proizvoda, tako da smo stvorili sve uslove za snažniji iskorak ka kupcima».

  U Renesansi su prošle godine izdvojili sredstva u nove investicije na proširenju proizvodnih pogona u sjedištu firme u Ciljugama, kako bi zadovoljili potrebama sve veće potražnje namještaja na tržištu.Ovih dana uređen je i novi salon, u kojem posjetiocu imaju na raspolaganju širok izbor raznovrsnih proizvoda./Š.G./

 

Renesansa: detalj iz salona namještaja
 

Vaš komentar na članak: