BK Salcano: Uskoro biciklistička trka

Biciklistički klub Salcano Živinice  po prvi puta daće svoj doprinos obilježavanju Dana općine Živinice, na taj način što organizuje biciklističku trku pod nazivom „Živinice 2010“. Rekreativna  trka   će se održati 19. juna /subota/, sa početkom u 9 sati ispred zgrade općine  Živinice.
   „Trasa kojom će se voziti ide relacijom Živinice-Barice-G.Živinice-Lug-Živinice i koristim ovu priliku da pozovem sve koji vole ovaj sport, kako bi dali svoj doprinos obilježavanju Dana općine.Uz vrijedne nagrade od 100 do 300 KM za prva tri mjesta, svim učesnicima smo pripremili iznenađenja“, kaže nam predsjednik Salkan Selić.
   Prijave za učešće na biciklističkoj trci primaju se do petka, 18.juna do 20 sati na e-mail:info@salcano.ba ili telefone: 061 163-913,  061 726 – 780 i 061 362-064.
   Za sve učesike obezbjeđene su majice kluba i zahvalnice, a biće i drugih iznenađenja.Proglašenja pobjednika obaviće se odmah nakon trke, na novoj bini Gradskog bulevara.Osim najboljih na takmičenju „Živinice 2010“ priznanja će dobiti najmlađi i  najstariji učesnik.Važno je još istaći da je bezbjednost zagarantovana od strane PU Živinice, a biće obezbjeđena i služba hitne pomoći!
  Pokrovitelj ove biciklističke manifestacije je načelnik općine Živinice  Hasan Muratović.
 Nakon trke  bit će organizovana vožnja na planinarsku destinaciju “Njivice”, gdje će se upriličiti druženje sa planinarima Drenika i cijele Bosne i Hercegovine, te  susjednih država.Pokrovitelji trke na Njivice su Bosnalijek Sarajevo i Hepok iz Mostara./Š.Gadžo/

Sa jedne rekreativne vožnje biciklista Salcana