Klub brdskog biciklizma “Puls” iz Sarajeva organizuje UDRUŽENU humanitarnu turu za Salku Aljovića, sa ciljem otplaćivanja ostatka novca za platformu i sa ciljem pružanja pomoći za osnovne životne potrebe.Salko Aljović, dvadesetsedmogodišnji mladić iz Sarajeva, doživio je prošle godine saobraćajnu nesreću koja je za posljedicu imala teške povrede kičme, te je Aljović od tada vezan za invalidska kolica.
  Nesreća se dogodila na Bjelašnici kada je aktivnog fudbalera Aljovića, dok je vozio bicikl, udario automobil.Humanitarne ture će biti organizovane u cijeloj Bosni i Hercegovini, što uključuje: Mostar, Bihać, Banja Luku, Sarajevo i druge gradove među kojima su naravno i Živinice.
  Svaka od ovih tura će se održavati u isto vrijeme na određenim glavnim trgovima u svakom gradu. Na startu svake ture će biti kutija za dobrovoljne priloge u koju će se ubacivati novac za Salku. Na kraju ture će biti prebrojavan novac u svakom gradu i sve informacije će biti iznešene.
    Sve ture se održavaju 30.10.2010. godine, u subotu u 15:00 h.
  U Živinicama će okupljanje biciklista i onih koji žele pomoći biti na gradskom bulevaru.
   Iskreno se nadamo odzivu što većeg broja biciklista i svih drugih ljudi dobre volje koji žele da pomognu u ovoj našoj zajedničkoj akciji./BK Salcano/

Vaš komentar na članak: