Biciklistički klub "ŽIVINICE" organizuje predavanje na temu "Biciklizam u svakodnevnoj upotrebi". Zastupljene su teme o pravilnom načinu vožnje bicikla, sigurnosti u saobracaju, podešavanju bicikla za pravilnu voznju, održavanje bicikla i sl.Predavanja će se održati u petak, 1.februara, u Plavoj sali Bosnakog kulturnog centra u Živinicama, sa početkom u 18 sati.

 
  Ovim putem pozivamo naše sugrađane da se u što većem broju odazovu i uzmu aktivno učešće na  predavanjima. Cilj ovog predavanja je da se našim sugrađanima približi biciklizam i bicikl kao sredstvo prevoza, koje se može koristiti u svakodnevnoj upotrebi. Bitan aspekt na koji će se obratiti naročita pažnja je bezbjednost biciklista u saobraćaju.
 
 Ovo je prvi dio realizacije projekta koji finansira Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK, dok će se drugi dio održati u mjescu aprilu po istom principu kao sto smo realizovali i proslogodisnji kamp.
 
 Realizaciju projekta su takodjer pomogli i Capriolo Sport Centar Živinice, Bosanski kulturni centar i Televizija Zivinice./Press BK Živinice/
 

Vaš komentar na članak: