U posljednje vrijeme BKC je bio domaćin više kulturnih manifestacija, pa je tako i večeras upriličeno Veče ljubavne poezije. Učenice i učenici MSŠ i Gimnazije Živinice, uz asistenciju profesorica  Samire Ramić i Alme Šahbegović, recitovali su ljubavne pjesme raznih autora.

 Publici u Teatar klubu pjesme su recitovali Aiša Bedić, Emir Ibrahimović, Hanifa Jahić, Arnela Nazibegović, Maida Zahirović, Šejla Bukvić i Eldin Zoletić.

  "Veče ljuvane poezije organizovala je Gradska biblioteka, koja će i narednih dana održati nekoliko sličnih manifestacija. Zadovoljni smo održanom manifestacijom, u kojoj smo još jednom imali priliku prisustvovati uspješnim kreacijama mladih recitatora naših srednjih škola. Koristim priliku da se zahvalim svima koji su dali doprinos uspjehu Večeri poezije, posebno pomenutim profesoricama bosanskog jezika, kao i TV Živinicama, koja redovno prati aktivnosti  Gradske biblioteke", rekla nam je direktoraica BKC- Živinice Nizama Đug.

 Od više knjižničrke u Gradskoj biblioteci Jasmine Šabanović saznajemo da će narednih dana biti još kulturnih dešavanja u organizaciji ove javne ustanove, među kojima i pormocija knjige Sejfe Žabića-Od prozora do prozora. 

Sa  Večeri ljubavne poezije

Posjetioci s pažnjom pratili večerašnji program
 

Vaš komentar na članak: