U Bosanskom kulturnom centru Tuzla,od 6.do 8. maja, održat će se 20. Balkansko prvenstvo u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene. Učešće je potvrdilo 13 zemalja regije.

  Pripreme za 20. Balkansko prvenstvo u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene teku prema planu i organizatori vjeruju da će do početka prvenstva sve biti spremno za ovaj vrhunski sportski događaj. Riječ je o manifestaciji koja je jedan od načina promocije sporta i stila života ali i prilika da se Tuzlanski kanton i Bosna i Hercegovina dokažu kao sredina koja je sposobna organizovati vrhunska međunarodna takmičenja. A Tuzla je, na šta su Tuzlaci posebno ponosni, idealan grad za ovakav događaj.

  Na prvenstvu učestvuje preko 130 takmičara iz Bugarske, Grčke, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Srbije, Hrvatske, Turske, Mađarske, Moldavije, Austrije, Slovenije, Italije te domaćina Bosne i Hercegovine. Prvenstvo je takmičarskog,edukativnog, izložbenog i zabavnog karaktera.

  Organizatori prvenstva su, Fitness studio „Fuke“ Tuzla i Agencija Colosseum Tuzla. Partneri u projektu su Bodu Building Savez BiH i Bosanski kulturni centar Tuzla.

  20. Balkansko prvenstvo u bodybuildingu, fitnessu i body fitnessu za muškarce i žene podržao je premijer Vlade Tuzlanskog kantona Sead Čaušević koji je ujedno i predsjednik organizacionog odbora prvenstva./Ismeta Smajić/

Vaš komentar na članak: