Večeras je u Gradskoj dvorani u Živinicama održana  12.bokserska revija «Živinička mladost Nesib Malkić», koja je okupila takmičare iz Sarajeva, Novog Travnika, Ljubuškog, Tuzle, Živinica, Bijeljine, Banovića, Vogošće i Zenice.Reviju je proglasio otvorenom vijećnik u OV Živinice Esad Halilčević.

   Oko 200 gledalaca na tribinama imala je priliku vidjeti 13 borbi  mladih nada BH sporta, koji mnogo obećavaju.Na ring su prvi izašli Salko Karić iz tuzlanske Slobode i Đorđe Tomić iz bijeljinskog Radnika.Tuzlak je ovaj meč dobio rezultatom 2:1, mada je prema onome što smo vidjeli moglo biti i obrnuto!

  Zanimljivo je istaći da je za najborbeniji par proglašen meč žena boksera Paše Malagić iz Slobode i Almire Mrvić iz Vogošće, a pobjeda je pripala Tuzlanki rezulatatom 3:0.

  Stručni žiri je za najboljeg boksera proglasio Mirzu Aljića, člana BK Živinice, koji je svog protivnika Armina Kukića iz Novog Travnika savladao ubjedljivim rezultatom 3:0.Najbolji tehničar postao je Šaćir Čolak iz Vogošće, nakon što je pobijedio Ermina Avdića iz Banovića.

   Najuspješnijim bokserima uručene su diplome, a na kraju reviju boksa «Živinička mladost Nesib Malkić», zatvorenom je proglasio Ramiz Aljić, istaknuti sportski radnik Živinica./Š.Gadžo/

Meč Aljić-Kukić

Paša i Almira-najborbeniji i najljepši par

Nagrađeni bokseri nakon održanih mečeva

Vaš komentar na članak: