Udruženje Bosanska familija – BosFam je bosanska nevladina organizacija sa sjedištem u Tuzli. BosFam djeluje na načelima humanosti, nepristrasnosti, nezavisnosti i dobrovoljnosti. Ova organizcija po treći puta uzastopno organizuje Sajam rukotvorina u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, a održava se od 23.do 25.septembra.

   Posjetioci Sajma imat će priliku da pogledaju ćilime – tradicionalne i unikatne, ručno rađenu odjeću za djecu i odrasle, slike, suvenire i druge rukotvorine žena okupljenih u Udruženju Bosanska familija BOSFAM, kao i ostalih udruženja. Po prvi puta na Sajmu učestvuje i studentica iz Živinica Mirela Mahmutbegvić Kadrić, a o svojim radovim koje će izlagati kaže:

   „Imala sam talenta za umjetnine još u osnovnoj školi, ali sam se ozbiljnije počela baviti tim poslom od 9. marta ove godine.Tada sam primjetila da nekih ukrasa za žene nedostaje, a tada se najviše traže za praznik Dana žena, te sam krenula u ovaj kitnjasti biznis. Nemam dovoljno vremena da se još više time bavim zato što studiram, ali  imam  volje i ideja za razne nakite, kao što su minđuše, narukvice i ostalo što može pronaći put do kupaca“. 

   Sajam u tuzlanskom BKC je prilika za sve  koji vole ručni rad da pokažu svoje i pogledaju druge rukotvorine i to već od  sutra, 23. septembra od 11 sati./Š.G./

Detalj sa prošlogodišnjeg Sajma rukotvorina
 

Vaš komentar na članak: