Danas su košarkaši Živinica postigli najznačajniju pobjedu u ovom prvenstvu.Pobijedili su prvaka na tabeli A2 košarkaške lige FbiH, ekipu Donjeg Vakufa, rezultatom 71:60.Utakmica je bila teža nego što to rezultat govori, većim dijelom bila je izjednačena i kako se utakmica bližila kraju razlika je bila veća u korist domaćina.
 
  Prve koševe postigao je Adnan Đulović, da bi se tokom utakmice gotovo svi igrači koji su igrali upisivali u listu strijelaca.Prvi dio utakmice pripao je domaćinima 17:16, II dio donio je više uspjeha gostima 14:16 i na odmor se otišlo s 31:32 za goste.

  Treći dio utakmice donio je najbolju igru Živiničanima, kada je rezultat glasio 27:16, odnosno 58:48 u konačnom zbiru.Još uvijek svi su se pribojavali opasnih gostiju, jer se nikada ne zna kada će zaprijetiti.Ali, u nastavku utakmice domaći su zrelom igrom pobjedu priveli kraju, konačnim rezultatom 71:60, a sam IV dio donio je minimalnu prednost našoj ekipi od 13:12.
   Na meti gostujućih košarkaša bio je naš Admir Aljić, koji je često faulima spriječavan u svojim izavanrednim akcijama, tako da zbog povrede nije dočekao kraj utakmice u igri, već na klupi!

   Ekipe su igrale u slijedećim sastavima:

   KK „Živinice 78“: Košpić 5, Mulabdić 8, Beširović 2, Bektić 2, Ahmetović, Meštrić 16, Aljić 17, Glavinić,  Imamović 8, Salihbegović 3, Taletović, Đulović (cap) 10. Trener: Memić M.

  KK „Donji Vakuf – Komar gips“: Opardija, Milak 9, Skrobo 13, Čaluk Ad. 13, Memiš 11, Varupa 5, Mustafica 4, Majdanac, Čaluk, Hodžić 5. Trener: Hodžić S.
              

KK "Živinice 78":nadmašili šampione

Đulović postiže prve koševe
 

Vaš komentar na članak: