Švedska ekipa Guif iz Eskilstuna bila je neugodan domaćin po Živiničane i  prošle nedjelje postigli su maksimalnu pobjedu rezultatom 38:18. Rukometaši Konjuha vratili su se u ponedjeljak uveče u Živinice, a uprkos visokom porazu, iz Eskilstuna nose i povoljne utiske, o čemu nam je govorio sportski direktor kluba Jasminko Omerefendić.

 „Pretrpjeli smo visok poraz i naša podmlađena ekipa nije mogla parirati opasnim domaćinima, koji se bore za naslov prvaka Švedske.Guif je najstariji rukometni klub u toj zemlji i teško je bilo očekivati povoljan rezultat. Većini naših mladih igrača ovo je bio prvi meč izvan domovine i eto desilo se da to bude protiv opasnih Šveđana, ali njima ova utakmica mnogo znači i sigurno da će im biti stimulans, jer su imali šta i naučiti.Ono što želim istaći je veoma dobar prijem od domaćina, od samog trenutka kada smo došli u Švedsku, tako da nosimo dosta povoljne utiske, uprkos visokom porazu. Pokušaćemo u revanšu u Živinicama pobijediti bar jednim golom razlike i tako se oprostiti od daljeg takmičenja“.

 Teško je očekivati pobjedu, mada će Konjuh u revanšu biti jači za vrlo dobrog golmana Beširovića, koji iz porodičnih razloga nije mogao putovati u Švedsku.

 Rukometaš Guifa Mattias Zachrisson bio je sa 10 postignutih golova u prvoj utakmici najefikasniji igrač, a pred revanš u Živinicama izjavio je:

 "Igraćemo kao da ništa nije riješeno, kod kuće smo odigrali samo prvo poluvrijeme.Veliki smo favoriti i nadamo se pobjedi i na gostovanju"!

  Utakmica Konjuh-Guif igra se u Gradskoj dvorani u Živinicama u subotu, 27.novembra od 19 sati.Sudije su Silviye Markovski i Jonko Vutov  iz Bugarske, dok će delegat biti Marjan Nachevski iz Makedonije./Š.Gadžo/

Amel Muhić u akciji
 

Vaš komentar na članak: