Kantonalno takmičenje učenika osnovnih i srednjih škola po programu Civitasa "Projekt građanin"/"Ja građanin", održalo se u JU "MSŠ Živinice“,u srijedu i četvrtak 25. i 26. aprila. Takmičenje je otvorio predsjedavajući Općinskog vijeća Živinice Began Muhić. Prisutnim se obratio predstavnik Pedagoškog zavoda Tuzla, Izet Numanović, kantonalni koordinator Civitasa, Sadik Selimović, te u ime domaćina direktor JU "MSŠ Živinice" Ramiz Glavić.

  Organizatori 17. kantonalnog takmčenja su Obrazovni centar za demokratiju i ljudska prava Civitas i Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, dok su domaćini općina Živinice i JU MSŠ Živinice, uz pokroviteljstvo ministrice za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK.

 
 U takmičenju su učestvovali najbolje općinske ekipe osnovnih i srednjih škola, koje su na općinskim takmičenjima pokazale najbolje rezultate. Učenici su obradili najzanimljivije teme, tako da je posao izabrati najboljeg bio veoma težak. 

Pobjednici u konkurenciji srednjih škola su učenici JU „Behram-begove medrese“ u Tuzli sa obrađenom temom pod nazivom: „Zaštita i očuvanje spomenika u Tuzli“, mentor učenika medrese je bio prof. Ahmed Omerović, a u konkurenciji osnovnih škola najbolji su bili učenici JU „Druge osnovne škole“ Živinice sa temom: „Uništavanje šuma općine Živinice“ sa mentorom prof. Aidom Hodžić.

Navedeni pobjednici će naš kanton predstavljati na Finalnoj smotri u Sarajevu, koja će se održati 18. i 19. maja./H.E/


Učenici JU Druge osnovne škole Živinice- pobjednici u kategoriji osnovnih škola

 

Učenici Behram-begove Medrese- pobjednici u kategoriji srednjih škola

Vaš komentar na članak: