U srijedu je u organizaciji Crvenog križa općine Živinice, u okviru obilježavanja Nedjelje Crvenog križa, održano 39. općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći. Takmičenje se odvijalo u gradskom parku, a učešće je uzelo osam  osnovnih škola u kategoriji podmlatka, te tri ekipe u kategoriji omladine.

  Takmičari su imali priliku da svoje stečeno znanje pokažu na četiri poligona,od kojih je jedan i reanimacija. Na ostalim poligonima je bio realistički prikaz povreda i stanja, za koje su bili zaduženi markiranti i šminkeri Crvenog križa općine Živinice.

 Glavni sudija takmičenja je bio dr. Almir Jagodić, a ostale sudije su volonteri Crvenog križa općine Živinice. Pobjednik u kategoriji podmlatka je JU “Druga osnovna škola” Živinice, a u kategoriji omladine Tim mladih Crvenog križa općine Živinice. Ove dvije ekipe predstavljati će našu općinu na kantonalnom takmičenju koje će se održati u Tuzli, 18. maja tekuće godine.

 Organizator je za tri prvoplasirene ekipe u obje kategorije obezbjedio i prigodne nagrade,odnosno pehare.

U okviru obilježavanje Nedjelje/Sedmice Crvenog križa od 08.-15. maja implementiraće se niz aktivnosti kao što su: besplatno mjerenje krvnog pritiska i šećera u krvi, održavanje promotivnih štandova, diseminacija, radionice u srednjim i osnovnim školama, posjeta starim i iznemoglim građanima, podjela prehrambenih paketa, odjeće, obuće./H.E/

 

Ekipe- učesnice takmičenja

Ekipa na radnom poligonu

Vaš komentar na članak: