Colibri pobjednik Bubamara kupa

U proteklom mjesecu škola nogometa Bubamara iz Tuzle organizirala je nogometni mini turnir pod nazivom “”BUBAMARA CUP”. Turnir je bio predviđen za dječake rođene 2001. godine i mlađe, a igrao se na stadionu “Paša Bunar” u Tuzli.

  Osim organizatora, na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: Sloboda Tuzla, Klub 7 Tuzla,  škola nogometa Colibri Tuzla i škola nogometa “10” iz Lukavca. Turnir se igrao po sistemu svako sa svakim, a nakon svih odigranih utakmica formirala se konačna tabela sa plasmanima ekipa.

  Najbolji rezultat postigli su mališani iz škole nogometa Colibri, koji su bez ijednog primljenog pogotka zauzeli prvo mjesto na turniru. Drugo mjesto pripalo je malim nogometašima Slobode, dok je treće zauzeo Klub 7.

  Osim pehara koji su dodijeljeni za prva tri mjesta, organizator je obezbijedio i odličja na najboljeg igrača, golmana, te strijelca turnira. Pehar za najboljeg igrača turnira pripao je Ervinu Jusiću iz ekipe Colibri, dok je iz iste ekipe Fahrudin Dervišević podigao pehar za najboljeg golmana. Najbolji strijelac turnira, sa 11 golova je Ramo Suljkanović iz ekipe Sloboda Tuzla.

  Važno je istaći da je turnir protekao u fer i korektnom nadmetanju uz čestitke organizatoru na veoma uspješnoj i dobroj organizaciji uz želju da ovaj turnir postane tradicionalan./Dalibor Vidović/

Ekipe učesnice Bubamara kupa

Pobjednici s peharom i priznanjima-Colibri