Nakon samo godinu dana zvaničnog  postojanja, Škola nogometa-NK "Colibri" bilježi zavidne uspjehe u takmičarskom dijelu sezone. Inače škola/klub okuplja mališane iz nekoliko mjesnih zajednica sa područja općina Živinice i Tuzla.

  Protekle jeseni klub se priključio takmičenju Omladinske lige 2 pionira Tuzlanskog kantona, odnosno takmičenju dječaka rođenih 1996, 1997. i mlađih.
U konkurenciji klubova čiji su prvotimci u Premijer ligi BiH, te renomiranih klubova sa dugogodišnjom tradicijom, ovaj mladi klub skreće veliku pažnju na svoj rad i postignute rezultate.

  U uspjesima kluba nešto više saznajemo od trenera Dalibora Vidovića:

  "Neposredno prije početka jesenjeg dijela sezone, a nakon nekoliko odigranih pripremnih susreta, uprava i treneri kluba za cilj sezone su postavili 6. mjesto. Poslije nešto lošijeg otvaranja sezone, usllijedila je serija dobrih rezultata, u kojim se posebno ističe pobjeda od 4:0 nad Slobodom iz Tuzle, te pobjede protiv Kalesije i Budućnosti iz Banovića".

   Svakako, postignuti rezultati su motiv više da se u narednom periodu postižu još bolji uspjesi, o čemu Nedim Mahmutović, takođe trener, posebno ističe:

  "Nakon jesenjeg dijela prvenstva Škola nogometa – NK "Colibri" je upisao devet pobjeda i dva poraza , te je trenutno prvi na tabeli sa 27 bodova. U zimskoj pauzi, klub se pojačao sa još nekoliko kvalitetnih igrača, te izuzetno spremno čekamo početak nove polusezone, u kojoj ćemo imati još značajnije rezultate".

  Nakon dva odrađena ciklusa priprema, odigrane su i tri pripremne utakmice, od kojih se izdvajaju pobjede protiv premijerligaša Zvijezde iz Gradačca, te Slavena iz Živinica.

  Svoju prvu proljetnu utakmicu, u subotu, 26.marta ŠN/NK "Colibri" igra u Banovićima, protiv ekipe Budućnosti, a treneri Nedim Mahmutović i Dalibor Vidović najavljuju veliku borbu za očuvanje liderskog mjesta na tabeli./Š.G./

Mladi fudbaleri spremni za nastavak sezone

Zajednički snimak svih selekcija Colibrija

Tabela Omladinske lige TK nakon jesenjeg dijela prvenstva

Vaš komentar na članak: