Iako su na turnir Šampion Junior Kup 2013 Sarajevo otišli sa dvije generacije, te potajno očekivali da rezultat neće izostati, mališani škole nogometa Colibri rođeni 2003. godine napravili su pravu senzaciju, osvojivši fenomenalno drugo mjesto, dok je generacija 2001. zaustavljena u drugom krugu takmičenja.

 
  Važno je napomenuti da su na turniru sudjelovale ekipe iz šireg regiona, od kojih većinu čine ekipe koje u svojim zemljama igraju u elitnom rangu takmičenja. Generacija dječaka rođenih 2001. godine od kojih se na temelju dosadašnjih rezultata očekivao uspjeh, izgubila je u četvrtfinalu tijesnim rezultatom od ekipe koja je na kraju osvojila turnir u toj konkurenciji.
 
  Kada je u pitanju generacija dječaka rođenih 2003. godine, već na samom startu pokazali su da posjeduju kvalitet, pobijedivši domaću ekipu Šampion junior sa Ilidže rezultatom 9:0. Obzirom da su bili na otvorenju turnira, utakmicu su pratili bivši nogometni reprezentativci BiH Muhamed Konjić i Vedin Musić, koji su nakon susreta čestitali mališanima na odlično odigranoj partiji. Nakon toga nizale su se pobjeda za pobjedom i tako sve do finalne utakmice sa FK Vrbanjušom – Sarajevo, gdje je pak nedostajalo malo sreće. U finalnom susretu Colibri je poražen rezultatom 1:2. Ukupna gol razlika ove generacije na cijelom turniru bila je 21:5.
Konačan poredak u konkurenciji dječaka rođenih 2003. godine bio je:
1. NK Vrbanjuša Sarajevo
2. ŠN/NK Colibri
3. HNK Zmaj Makarska
4. FK Novi grad Sarajevo
 
  Ono što posebno raduje je i individualna nagrada koju je dobio Nedim Avdić, koji je sa 9 pogodaka bio najbolji strijelac turnira.
 
 Na samom kraju važno je istaći da je ovo jedan od najvećih uspjeha škole nogometa Colibri, te da će dobri rezultati svakako biti razlog više za što bolji rad u budućem periodu./Press COlibri/

Radost nakon postignutog uspjeha
 

Mladi fudbaleri sa Musićem i Konjićem
 

Vaš komentar na članak: