Volonteri Crvenog križa općine Živinice organizovali su kamp mladih koji je trajao od petka do danas, zaljučno sa nedjeljom.

Na kampu mladih Crvenog križa je prisustvovalo više od šezdeset volontera iz regiona. Mladi iz Srbije, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine tokom tri dana imali su priliku da se upoznaju, druže, zabavljaju i naravno nešto nauče.

Cilj ovog kampa za mlade Crvenog križa jeste da se posveti više pažnje za spašavanje u vodi. Svi znamo da je naša općina bila zahvaćena poplavama 2014. godine i povodom toga smo mi htjeli da to dignemo na jedan veći nivo, da su naši mladi spremni za tu situaciju ukoliko se ponovo desi.

Počeli smo se pripremati prije četiri mjeseca. Morali smo naći sponzore za ovako veliki kamp, pomogli su nam naši privrednici, udruženja, medijske kuće i fizička lica koja su donirala sredstva da bi nam pomogli. Svim pravnim i fizickim licima koji su na bilo kopji način pomogli da se ovaj kamp održi bit će uručene zahvalnice.

Bitno je još spomenuti da su učesnici kampa imali i rekreativne radionice, gdje su gađali iz vazdušnih puški, što im je omogućio Air soft klub iz Dubrava./Semir Muhić-volonter CK/

Vaš komentar na članak: