-Adnan Babajić, učesnik  «Operacije Trijumf», ustvrdio da mu je otac rekao da je dobio ponudu da predstavlja BiH u Moskvi

  Adnan Babajić, učesnik šoua realnosti «Operacija Trijumf», ustvrdio je da mu je otac rekao da je stigla ponuda za njega da predstavlja Bosnu i Hercegovinu na Eurosongu 2009. u Moskvi!

  Ove je informacije mladi Živiničanin iznio nakon gala večeri, koja je iz Beograda u ponedjeljak prenošena u cijelom regionu. To je Adnanu, navodno, rekao otac dok je sa ostalim takmičarima sjedio na dijelu scene koji je dostupan i publici.

  Dejan Kukrić, šef projekta BH Eurosong, ističe da prijave na konkurs pristižu, ali da niko ne zna ko su aplikanti za Eurosong 2009. te stoga i veoma jasno demantira Adnana Babajić.

  «Veću glupost u životu nisam čuo. To je čista smijurija. Prilično su se precijenili svi oni koji na taj način žele diskreditirati projekt BH Eurosong, kao i BHRT kao kuću. Ako Babajić ispunjava uslove, neka se prijavi na konkurs «, poručio je Kukrić.

Također, istaknuo je da su pjevači u tom šouu realnosti ipak amateri te da su se, ako na taj način misle graditi karijeru, precijenili.Konkurs BHRT-a za predstavnika Bosne i Hercegovine na Eurosongu 2009. u Moskvi bit će otvoren još dva dana. No, prije sredine januara neće biti poznat izvođač i pjesma koji će nas predstavljati na ovoj muzičkoj manifestaciji.

  Hajrudin Babajić: To nisam rekao je nego jedan navijač

  Adnanov otac Hajrudin Babajić kaže da informaciju o Eurosongu nije spomenuo on nego jedan od navijača.

    «Adnan je učesnicima šoua rekao: «Tata mi je rekao da se za mene priprema pjesma za Evroviziju». No, nisam mu to rekao ja nego jedan navijač, koji je dobar sa Adnanom. Rekao mu je: «Ti ideš na Evroviziju». Adnan je to, možda, malo bukvalno shvatio. Ali, nije to loše, ima konkurs pa možda ja na tome sada nešto i poradim – kaže Hajrudin Babajić te dodaje da ima nekih nagovještaja da bi Al Dino, koji je prošle sedmice bio u Beogradu sa Adnanom, mogao napisati pjesmu.

Dodaje da je njegovom sinu na početku šoua član žirija Tonči Huljić rekao: «Ti si naredni predstavnik BiH na Eurosongu», te da je to Adnanu, možda, podiglo adrenalin. /Dnevni Avaz L.S.R./

Adnanov nastup na gala večeri
 

Vaš komentar na članak: