Povodom 1.marta, Dana Mjesne zajednice Oskova Živince, danas je održana svečana sjednica Savjeta ove MZ, koju su svojim prisutvom uveličali općinski načelnik mr.Hasan Muratović i predsjedavajući OV Živinice mr.Mehmed Klopić.

  Prigodan referat o razvoju  MZ Oskova podnio je predsjednik Enver Aljić, koji je, između ostalog, rekao:

   „Mjesna zajednica Oskova u ovakvom organizacionom obliku vodi se od 1978.godine i raduje nas činjenica da se neprekidno razvijala i naseljavala građanima s područja naše općine, kantona i šire, tako da danas brojimo blizu 6 hiljada stanovnika.  Zbog svoje veličine MZ je organizovana u tri naseljena mjesta-Hornica, Karaula i Lug, gdje u slozi i suživotu egzistiraju Srbi, Romi, Hrvati, Bošnjaci i ostali građani,a  uprkos ratu u BiH ti odnosi nisu poremećeni. Naša MZ se ubrzano razvija, tako da smo u proteklom periodu asfaltirali 3 ulice dužine hiljadu metara, ulične rasvjete 1500 metara, 3 kraka sekundarne kanalizacione mreže u dužini od 1500 metara, sanacija potoka Pješinac, izgradnja novog spomen obilježja, koje ćemo uskoro otvoriti, gradnja modernog šetališta pored Oskove- čiji će se radovi nastaviti prvim proljetnim danima, kao i niz drugih aktivnosti koje smo vodili u našoj sredini.

  Posebno želim istaći realizaciju projekta kanalizacionog kolektora, koji je projekt nad svim projektima.Ukupna dužina kolektora na području općine Živinice iznosi  10 km, a oko 35 odsto mreže prolazi kroz teritoriju naše MZ.

   Dogradnja ovog projekta nastavlja se ove godine na dionici od spomen obilježja do MZ Litve u dužini od 350 metara. Kada je  riječ o infrastrukturi, jedan manji dio radova urađen je potpunim učešćem građana, drugi dio smo gradili akcijama „marka na marku“, a veći dio nabrojanog bez učešća sredstava građana. Ističem da bi bez podrške općine i Općinskog vijeća  bilo  teško provesti sve ove aktivnosti na poboljšanju uslova života naših građana“.

  U MZ Oskova i ove godine nastavljaju započete i nove akije, a prije svih radiće se most na Oskovi kod izbjegličkog naselja  Litve.

  Čestitku građanima MZ Oskova uputio je općinski načelnik Hasan Muratović, kojemu je na svečanoj sjednici Savjeta MZ Oskova dodjeljena Plaketa za podršku projektima koje su realizovali tokom protekle godine.Plaketa je dodjeljena i Općinskom vijeću Živinice, koja je uručena predsjedavajućem ovog zakonodavnog tijela Mehmedu Klopiću.
 

  Povodom uspješno izvdenih akcija na gradnji infrasturukture predstavnici Savjeta MZ Oskova uručili su svojim aktivistima zahvalnice, nagrade i priznanja.Priznaja su dobili Haris Zukić, Teodor Felmajer, Ferid Fejzić, Stjepan Mišić, Esad Brčaninović, Sead Kočan i Faik Dukić. Zahvalnce su dobili D.O.O. BetCom Živinice, Niko Pejić, Amir Šabanović i Husein Salkanović-Brada.

   U zabavnom dijelu programa učestvovla je mlađa grupa Kulturno umjetničkog društva Živinice sa spletom narodnih igara, a popularni pjevač – amaterRasim Mujanović predstavio se bosanskim narodnim pjesmama!/Š.Gadžo/

Predsjednik Savjeta MZ Oskova Enver Aljić podnosi svečani referat

Prisutni na svečanoj sjednici prate program obilježavanja Dana MZ

Nagrađeni za aktivnosti na provođenju projekata komunalne infrastrukture

Nastup mlađe folklorne grupe KUD Živinice
 

Vaš komentar na članak: